Pop Rock škola Sarajevo, škola je u kojoj svako može naučiti da svira i peva, a nalazi se u centru „Dječija kuća“. Nekoliko učenika ove škole odlučilo se okušati u akapela pevanju, te se prijaviti na Supertalent u Zagrebu. Na audiciji su oborili žiri sa nogu, izvođeći pesmu iz popularnog filma „Lion King“. Sastav su tada činili: Tarik Tanović (beatbox), Benjamin Rifatbegović (bass), Teo Sijercić (solo tenor), Ana Maria Vasiljević (sopran ad. lib), Laila Šašivarević (alt duboki), Lamia Šašivarević (alt visoki), Ana Milanović (sopran). U sledećem krugu oni su nam pripremili neverovatan mix pesama poznate grupe Imagine Dragons, te su se sastavu pridružili: Arman Kulenović (bass 1), Faruk Beglerović (bass 2), Nora Matković (sopran 1).

Naša divna saradnica Hana je uspela da uradi intervju sa nastavnicom Mimom Zukan, koja je svo vreme bila uz mlade pevače, te im pružala najveću podršku.

Kako ste došli na ideju da se prijavite na Supertalent?

– Pre tri godine smo eksperimentalno osnovali kvintet grupu u sklopu Odseka za pevanje kako bi učenici imali priliku da uče o višeglasnom pevanju i osnovama akapela muziciranja. Zbog interesantnosti aranžmana izabrali smo kompoziciju „The Lion Sleeps Tonight“, snimili je studijski i postavili na naš YouTube kanal. Supertalent je sasvim slučajno pronašao taj snimak 3 godine posle, dopalo im se, te su nas pozvali na audiciju.

Koliko ste vremenski vežbali za nastupe?

– Pripreme za audiciju su trajale nešto više od mesec dana, a za polufinale emisije smo se spremali tri meseca.

Pop Rock škola Sarajevo je sjajno mesto za mlade talente

Kakav je bio osećaj izaći na scenu Supertalenta?

– Audiciji smo pristupili sa uzbuđenjem i opušteno, a za polufinale smo se mnogo duže spremali, očekivanja su bila veća, a time i naša želja da ostvarimo što bolji performans.

Da li ste imali omiljenog člana žirija?

– Favorit nam je bila Martina zbog iskrenosti i znanja koj posjeduje.

Impresionirali ste žiri, pogotovo na audiciji. Kakav je bio osećaj čuti tolike pohvale od tako iskusnih ljudi?

– Uvek je lep osećaj kad te ljudi hvale i naravno da nam je bilo drago da smo ostavili takav utisak. Realnost je da se napredak najbolje ostvaruje kad se iz kritika razvijate, a njih je uvek teže prihvatiti. Trudimo se da i njih i pohvale primamo jednako!

Da li ste razmišljali o sklapanju akapela benda?

– Uskoro!

Pa vi ste nezaustavljivi! Imate li neke nove planove za budućnost? Recite nam ponešto o tome.

– Trenutno se pripremamo za studijsko snimanje pesme „Flowerman“ gde ćemo se pojaviti kao akapela gosti.

Primjetila sam neke fan stranice posvećene vašem bendu! Šta mislite o tome?

– Drago nam je zbog svih fan stranica. Veoma cenimo vreme koje nam naši fanovi posvećuju!

Sećate li se vaših snova kada ste bili mali?

– Uvek sam bila maštalica, ali i radnik. Nije me strah izazova! Uživam otkrivati nove talente i prepustiti se izazovnim projektima. Nikad ne dozvolim da me strah od neuspeha spreči u onome što moje srce želi.

Malo sam istraživala, te primetila da neki od vaših učenika imaju i svoje pesme!

– Tarik već ima svoju pesmu i spot „Live the moment“. Lamija Šašvarević ima pesmu „Inner romance“.

Dobili ste i podršku od Edo majka! Kakav je to bio osećaj?

– Edo je car. Mnogo nas je usrećio podelivši naš video na svom Instagram profilu. Edo, hvala ti na podršci! <3

Čujem da ste organizovali i vlastiti hor, te da će biti najveći u BiH. Recite nam nešto o tom projektu.

– Tako je. Krenuli smo sa projektm Rock Choir sa ciljem da okupimo omladinu i teen populaciju koja voli rock i pop. Za sad nismo dostigli cifru od 100 članova, ali se nadamo da će nam se pridružiti još talentovane omladine. Za sve zainteresovane možete se javiti na Facebook stranicu Pop Rock Škola Sarajevo!

Imate li neki savet za naše čitaoce?

– Uvek verujte u sebe i radite na sebi. Ukoliko želite da budete dobar pevač, potražite dobrog vokalnog trenera koji će vas usmeriti na pravi put. Ne dozvolite da vam bilo ko ruši snove i kaže da nešto ne možete. Samo vežbajte i rezultati će doći! S ljubavlju, Pop Rock Škola Sarajev, prof. Mima Zukan.

Intervju uradila Hana

Foto: Privanta arhiva