Za vreme vanrednog stanja sprovodeće se mere Vlade Srbije o zabrani okupljanja, ali beogradska dečja pozorišta nisu zatvorila svoja vrata i iz zatvorenog prostora sele se na internet.

Pozorište lutaka „Pinokio“ će igrati predstave bez prisustva publike u svom redovnom terminu svake subote od 12 sati i prenosiće ih uživo preko društvenih mreža – Jutjuba, Fejsbuka i Instagrama.

Najmlađi će imati priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama ovog pozorišta kao što su „Tri praseta“, „Pepeljuga“ i „Lepotica i zver“.

Teatar „Vuk“ će takođe organizovati izvođenje i čitanje srpskih narodnih bajki uživo na internetu, saopštio je Beoinfo.

„Želimo da svim našim mališanima ulepšamo ove dane koje moraju da provode kod svojih kuća i da ih na ovaj način ne ostavimo bez kulturnih i edukativnih sadržaja koji su neodvojivi deo njihovog odrastanja i obrazovanja. U narednim danima uputićemo poziv i ostalim pozorištima koja imaju tehničke mogućnosti da se priključe ovoj akciji. Naši najmlađi gledaoci prvu predstavu mogu da očekuju već ove subote, 21. marta“, izjavila je Gordana Goncić, podsekretarka za kulturu Grada Beograda.

Bravo za sva dečja pozorišta grada Beograda koja će na ovaj način pomoći da što lakše preguramo ne tako vesele dane koji su pred nama.

A mi ćemo vam opet reći svaki put kad uđete u svoj dom perite ruke sapunom i toplom vodom najmanje 20 sekundi, izbegavajte da budete u gužvi, pored onih koji su prehlađeni, izbegavajte da posećujete bake i deke.

Foto: Pozorište Pinokio press