Legendarni italijanski tenor, Andrea Bocelli nastupiće u nedelju, 12. aprila u Milanskoj katedrali, koja je u potpunosti zatvorena za javnost.

U impozantnom prostoru Duoma sa njim će se naći samo orguljaš Emanuele Vianelli, a koncert će se za čitav svet prenositi na YouTube kanalu.

LIVE STREAM KONCERTA OVDE

Bocelli je poziv da na Uskrs nastupi na ovakav zadivljujuć način dobio od grada Milana i milanskog premijera. „U danu kada slavimo našu veru u pobedu života, ponosan sam i srećan da kažem „Si“ gradu Milanu i Milanskoj katedrali“, odgovorio je tenor na njihov poziv. Repertoar duhovne muzike koju će on u nedelju izvesti uključiće i arije poput Bahove i Gunoove „Ave Maria“.

„Ove godine Uskrs će za sve nas biti potpuno drugačiji. Radost i mir koje obično osećamo tog dana, ugroženi su pandemijom sa kojom se nosimo u ovom trenutku. Siguran sam da će neverovatan glas kakav ima Andrea Bocelli biti zagrljaj koji nam nedostaje ovih dana, snažan i sposoban da zagreje srce Milana, Italije i sveta“, ističe premijer Milana, Giuseppe Sala.

Andrea Bocelli i fondacija koja nosi njegovo ime uveliko su uključeni u borbu protiv COVID-19 virusa, prikupljajući sredstva za nabavku instrumenata i opreme za zaštitu medicinskog osoblja u bolnicama.