Na današnji dan pre četiri godine napustio nas je PRINCE.

Njegov zvanični legat, PRINCE ESTATE, u partnerstvu sa Legacy Recordings (deo Sony Music Entertainment) najavljuju reizdanja:  „Live At The Aladdin Las Vegas DVD“„The Rainbow Children“, kao i luksuzno petostruko izdanje „Up All Night with Prince:The Nite Alone Collection“, koja će se pojaviti 29. maja. Istoga dana, na vinilu će se po prvi put pojaviti Princeovi zvanično prvi „živi“ albumi: „One Nite Alone…Live“ i „One Nite Alone:The Aftershow…It Ain’t Over!“. Posvećenici i fanovi Princea moći će da uživaju u posebno upakovanom setu koji će pored pomenuta dva live vinila sadržati i DVD „Live At The Aladdin Las Vegas “ , kao i posebno izrađeni buklet na 48 strana, o manje poznatom radu umetnika pre njegove smrti,  koja prati ovo raskošno izdanje.

Ovaj multimedijalni poduhvat krenuo je sa  koncertom „Live at The Aladdin Las Vegas“ koji je podignut na sve muzičke digitalne platforme, a on će se kao EP naći u sastavu petostrukog albuma „Up All Night with Prince:The Nite Alone Collection“, koja će se pojaviti 29.maja. U pitanju su live izvođenja pesama „Pop Live“, „Gotta Broken Heart“, „Strange Relationship“ i „Sometimes it Snows in April“. Detalje možete pronaći na ovom linku: https://prince.lnk.to/2001-2002

Poslušajte „Live at The Aladdin Las Vegas“ OVDE.

Uz ovo izdanje, na digitalnim platformama možete slušati i druga koncertna izvođenja ovog umetnika, koja prate njegovu karijeru: https://Prince.lnk.to/live. Takođe, ta izvođenja možete  gledati, sada ,na njegovom zvaničnom YT kanalu: https://prince.lnk.to/livevideo.

Proslava u čast Princeove karijere kulminiraće u dvočasovnom specijalu “Let’s Go Crazy: The GRAMMY Salute To Prince”,posvećenom negovom muzičkom nasleđu na kome gostuju vrhunske umetnice i umetnici koji su često sarađivali sa Princeom i kojima je ta saradnja obeležila stvaralaštvo: Sheila E., The Revolution, Morris Day and The Time, kao i Grammy dobitnici poštovaoci njegove muzike:Beck, Gary Clark Jr, Common, Earth,Wind&Fire, Foo Fighters, H.E.R., Juanes, John Legend, Chris Martin, Miguel, St.Vincent, Mavis Staples, a kao posebni gosti pojaviće se Fred Armisen, Naomi Cambell, Misty Copeland, FKA Twigs I Jimmy Jam. Više informacija o ovom specijalu možete pronaći OVDE.