Šesta je nedelja izolacije, kozmetički saloni još ne rade, a kada je u pitanju uređivanje obrva – prepuštene ste same sebi. Ne želite zapustiti izgled svojih obrvi, a verovatno ne znate ni odakle krenuti.

U nekoliko jednostavnih koraka i par Catrice proizvoda oblikujte savršene obrve koje će popravit ukupni utisak lica, uokviriti ga i učiniti oči vizualno većima. Kako biste izbegli eventualne pogreške i oblikovali obrvice poput profesionalaca, sledite nekoliko saveta koje vam donosimo.

Pripremite sve što je potrebno za oblikovanje obrva

Biće vam potrebna:

Obična olovka – koja će poslužiti za određivanje oblika obrva.

Topao i vlažan peškir – držite ga na licu nekoliko minuta pre čupanja obrva, kako bi folikule dlačica popustile, a čupanje bilo lakše.

Pinceta – ukoliko ste početnik, odlučite se za pincetu s tankim vrhom, koja služi za čupanje tankih i uraslih dlačica ili onu s kosim vrhom, uz koju ćete tako imati bolju kontrolu. Pinceta s kockastim vrhom služi za čupanje više dlačica odjednom, stoga pripazite kako s njom ne biste napravili pogrešan oblik.

Kod čupanja obrva imajte na umu: manje je više. Trenutno su u modi prirodne oblikovane obrve, stoga ne biste trebali preterivati pri njihovom čupanju.

Sredstvo za popunjavanje eventualnih praznina – možete upotrebiti senku, olovku za obrve ili gel maskaru u boji.

Češljić za obrve ili aplikator – definisaće prirodan izgled luka obrva i daće im gustoću.

Za početnike je najbolja olovka namenjena obrvama jer je jednostavna je za korištenje i izvrsna za definisanje obrva. Olovku možete upotrebiti kako bi stvorili lažne dlačice na obrvama ili popunili praznine, a kako bi izgledalo što prirodnije, na kraju iscrtavanja četkicom pređite preko obrva.

BROW COMB PRO MICRO OLOVKA ZA OBRVE ispunjava obrve tačno i prirodno. Zahvaljujući svom uskom trostrukom vrhu svaki je potez savršen – za prekrasne, guste obrve. Linija nudi pet nijansi koje sada više individualno dopunjuju različite boje obrva.

Popunite eventualne nedostatke na obrvama i definišite ih

Ukoliko vaše obrve nemaju prirodnu gustoću, eventualne praznine možete popuniti senkom, olovkom za oči ili gel maskarom u boji.

Odličan izbor je BROW COLORIST SEMI-PERMANENT MASKARA ZA OBRVE

Boja obrva trebala bi uvek biti za nijansu svetlija od boje kose, osim kod plavuša, gde vredi obrnuto pravilo.

Uredite obrve kod kuće bolje od kozmetičarke

Ukoliko želite da ih naglasite, preciznost, volumen i dosledna bojanja su nužni. Nisu problem s Colour Coloristom – polu-prozirnom maskarom za obrve. Posebna prednost: ako redovno koristite maskaru za razdoblje od oko dva nedelje, postupno tonira dlačice. To ih automatski čini punim i prirodno lepim.

Idealan alat za prekrasne, oblikovane obrve je i praktičan CATRICE SET ZA OBRVE.

Premda je malen i zbog toga idealan za u torbicu, jako je praktičan i ima baš sve što vam treba za uredne obrve.  Uz pincetu, četkicu i ogledalo, također, sadrži i dve nijanse pudera za svetlije i tamnije dlačice koji se savršeno mogu uskladiti sa bojom prirodnih obrva. Sve to u elegantnoj kutijici.

Zgodno, zar ne?

Kako bi vaše obrve ostale savršene ili želite da ih dodatno učvrstiti, na njih nanesite prozirnu maskaru, a sjajna izbor je LASH BROW DESIGNER SHAPING AND CONDITIONING GEL MASKARA ZA OBRVE.

Transparentna i brzo-sušeća nežna tekstura s pantenol sastojcima, dugotrajna i s prirodnim završetkom -Lash&Brow Dizajner dovodi vaše obrvice i trepavice u red u trenu. Pruža prirodan izgled i krajnji dugotrajan izgled za definsani očni make-up.

Woman photo created by drobotdean – www.freepik.com