Nakon debi albuma „4“, neodoljivi duo vraća se sa singlom i videom pod imenom „origami“. Zalagasper tom prilikom i dublje objašanjavaju emocije koje nosi numera.

„Origami ima stihove nalik ljubavnoj pesmi, ali ujedno govori o traženju životnog smisla. Radi se o važnosti naših osećanja, ali i onih najtežih vremena, kada ništa ne osećamo. Mi smo poput čistih listova papira, koji se mogu saviti kako poželimo, u naš najbolji oblik“.

Izdanje je dostupno i na servisu Apple Music, sada i u Srbiji. Prijavi se za šestomesečni probni period OVDE

Video prikazuje snimke nastale prošle godine u Tel Avivu, gde su zalagasper predstavljali Sloveniju na Pesmi Evrovizije. Ipak, sama numera kompletno je stvorena u trenutku izolacije.

„Pesma je nastala u vrlo zatvorenom okruženju. U potpunosti je snimljena u našoj dnevnoj sobi u vreme samoizolacije, koju smo različito doživljavali iz dana u dan. Osećaj takve praznine ponekad je bio lep, prijatan, a ponekad vrlo težak. Isprobavali smo nove hobije i učili nove stvari. Jedna od rutina koju smo uveli je pravljenje origamija svakog jutra“, kažu zalagasper.

Prvi duži format od ranije predstavljenog EP-a od njih stigao je u vidu albuma „4“, u februaru ove godine. Album je predstavljen u formi ploče i sadrži sve njima karakteristične elemente: Gašperov suptilan elektronski  pop,  Zalin  nežan  glas  i  poruku  koju  njihova  muzika  bez  izuzetka šalje. Naziv  albuma simbolično karakteriše činjenicu da je ploča podeljena na dva EP-a, na engleskom i slovenačkom, oba sa po jednom bonus numerom.

Izdanje „origami“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://zalagasper.lnk.to/origamisingle

A šta su pre više od godinu dana rekli u sjajnom intervju za portal Superteen.rs pročitajte OVDE!

Foto: Lana Špiler