Kompanija Nestlé, u skladu sa svojim globalnim ciljem da inspiriše ljude da žive zdravim životom, a naročito decu, svim roditeljima u Srbiji i njihovim mališanima omogućila je da na zabavan način uče o zdravim prehrambenim navikama kroz projekat ZdravoKlopajmo koji je deo šireg programa ZdravoRastimo.

Svedoci smo da je proteklih godina neuravnotežena ishrana svih nas postala globalni problem društva u kojem živimo. Porcije hrane se sve više povećavaju, a nutritivna vrednost neretko izostane, što može dovesti do brojnih posledica po naše zdravlje.

Kako bi promenila trenutnu situaciju, Nestlé nastoji da inspiriše ljude da žive zdravim životom, naročito decu, jer detinjstvo je period intenzivnog rasta i razvoja u kome je potrebno obezbediti odgovarajući unos energije. Zato je u tom periodu važno podsticati formiranje zdravih životnih navika u domenu pravilne ishrane i fizičke aktivnosti. To doprinosi da se zaštiti i unapredi zdravlje, spreči nastanak poremećaja, oboljenja i stanja koja su u neposrednoj vezi sa nepravilnom ishranom i fizičkom neaktivnošću.

Uz projekat ZdravoKlopajmo to nikada nije bilo lakše, a dizajniran je tako da pokaže koliko je jednostavno upravljati porcijama, a posebno izbalansirati nutritivnu vrednost obroka. Poznato je da mališani kroz igru i kreativnost lakše usvajaju znanja i navike. Baš zato, kroz ZdravoKlopajmo projekat možete preuzeti malu bojanku za mališane, pripremiti bojice i flomastere, i zajedno obojiti krug zdravih namirnica.

Nestlé je pripremio i grafikon koji roditeljima i njihovoj deci može da pomogne da saznaju šta je to najbitnije za zdravo odrastanje. Dodatno, tu je i zanimljiva igrica uz pomoć koje naši najmlađi na lak način mogu da se upoznaju sa zdravim navikama.

Jedan od osnovnih ciljeva kojima se kompanija Nestlé – svetski lider u proizvodnji hrane i pića – vodi jeste unapređenje kvaliteta života i doprinos zdravijoj budućnosti pojedinaca i porodica i upravo zbog toga je projekat ZdravoKlopajmo nastao jer zdravlje nema alternativu.