Verujemo da su neki od vas, naših čitalaca, imali prve ljubavi, a neke od njih su se završile neslavno. Da, da desilo se baš to – raskid!

I priznaćete da je bilo teško i da su vam trebali neki saveti kako da krenete dalje. Iz pera tinejdžerke stiže sjajan tekst – na koje sve načine možemo „preživeti“ teške trenutke nakon raskida?

1. Zaboravi na sve

Kako preživeti raskid?

Ukloni sve što te vezuje za tu osobu i isključi je sa svih društvenih mreža. Ako ti se plače, plači. Popričaj o tome sa svojim najbližim prijateljem. Naravno, ako si ti ta osoba koja je raskinula, veruj mi, kad tad će te doći misao o toj osobi, pa makar bilo ono: “Šta mi je bilo u glavi da budem sa njim/njom?”

2. Nova žrtva

Kako preživeti raskid?

Preglup način da se neko preboli, ali u nekim slučajevima vredi pokušati. Nikako se nemoj zatvoriti u sobu i plakati, već izlazi kad god možeš, veseli se, pa čak i nađi “novu žrtvu”.

3. Uteha

Pronađi nešto što će ti skrenuti pažnju sa te situacije. Neki hobi na primer: pisanje tekstova, neki zanimljiv sport ili čak izlasci. A sjajan način da preboliš raskid je i kućni ljubimac, koji će te uvek nasmejati.

4. Ne popuštaj

Kako preživeti raskid?

Ne dozvoli da zbog ove situacije popustiš u školi ili zaboraviš na svoje prijatelje koji su uvek tu bili uz tebe. Seti se da su oni i dalje tu!

5. Pričaj, pričaj, pričaj

Najveća uteha su tvoji najbliži prijatelji. Najbolji savetnik u celoj ovoj situaciji jeste muški prijatelj (gledano sa ženske strane). Drugovi su uvek najiskreniji po tom pitanju. Kao i suprotno, iz muške perspektive.  Ženski prijatelj će te i te kako utešiti.

6. Izgled

Kažu da devojka nakon raskida izgleda mnogo bolje i lepše nego tokom te veze. Ta činjenica na neki način i  jeste istinita, jer na podizanje raspoloženja kod ženskog pola i te kako utiče promena frizure ili fizičkog izgleda.

7. Hodaj uzdignute glave

Ne dozvoli da te ovo dovede do nervnog sloma ili dubokog razmišljanja. Glavu gore i zaboravi na prošlost! Šta bi se desilo kada bi svako razmišljao o posledicama iz istorije?

A ako vi imate neke savete kako preživeti stres koji donosi raskid, javite nam obavezno.

Autor: Teodora Nurčeski

Foto: teksomolika – www.freepik.com