Kada smo na IG profilu izdavačke kuće Odiseja videli najavu za roman Alise Pantermiler „Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke: Kunići na sve strane“ bili smo oduševljeni i sigurni da ćete i vi reagovati isto tako zato smo odlučili da vam je predstavimo, a naravno tu je i mogućnost da je osvojite. 

Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke

Upoznajte Lotu, jednu sasvim običnu skoro pa tinejdžerku koja vodi jedan skoro pa sasvim običan život. Lota ima dva (nemoguća!) brata, najbolju drugaricu Čejenu i ne baš tako dobru drugaricu Bereniku. Ima nastavnicu koju baš i ne gotivi, roditelje koji joj ne dozvoljavaju kućnog ljubimca i, reklo bi se, čarobnu flautu koje nikako ne može da se otarasi. Lota i inače mrzi da svira flautu, ali ova je posebno irititantna. Otkako se pojavila, u Lotinom životu ređa se katastrofa za katastrofom: na školskoj tabli se pojavljuju neobični natpisi, jednom se probudila i zatekla je u krevetu, a to što njena omiljena hrana odjednom ima ukus kao prokelj bolje da i ne pominjemo.  Čitanjem njenog tajnog dnevnika otkrivamo dva supertajna Lotina plana: kako da nagovori roditelje da usvoji kućnog ljubimca (samo još da smisli da li će to biti kuca, ovčica ili jedan od dvesta kunića njene najbolje drugarice) i kako da se otarasi glupave flaute koja joj zagorčava život.

Zaviri u knjigu!

Kunići na sve strane prvi je roman u serijalu Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke. Autorka romana, Alisa Pantermiler, odlučila se za formu dnevnika jer je primetila da je baš ova forma odličan način da se dopre do dece. O tome svedoči popularnost serijala o Šonjavku koji je i Alisi, majci dva dečaka, poslužio kao inspiracija. ,,To je serijal namenjen dečacima”, smatra autorka, ,,pa sam došla na ideju da napišem nešto slično, ali za devojčice”. I tako je stvorila junakinju sa kojom se danas poistovećuju devojčice širom sveta.

Knjige o Loti prevedene su na više od 30 jezika širom sveta, a serijal trenutno broji čak 15 knjiga. Duhovite ilustracije koje su neodvojivi deo teksta potpisuje čuvena nemačka umetnica Danijela Kol.

Ljubitelje ovog serijala u Nemačkoj obradovala je vest da je po Lotinim avanturama prošle godine snimljen i dugometražni igrani film.

A zahvaljujući izdavačkoj kući Odiseja, ovaj urnebesno duhovit roman za decu konačno je dostupan i srpskim čitaocima.

U naslovu ste pročitali da poklanjamo ovaj sjajan roman. Da biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i odgovorite na pitanje „Kako se zove glavna junakinja serijela Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke?“.  Pored toga nam napišite svoje podatke – ime, prezime, adresu, grad, kontakt telefon i godište. Igramo se do nedelje, 2. avgusta do 18 časova, a potom ćemo imena dva dobitnika objaviti na našem IG  profilu. I da ova akcija je internacionalna!