Nastavak sezone NBA lige i povratak svetskih zvezda na teren oduševio je sve ljubitelje košarke. Međutim, ovaj događaj obeležen je i emotivnim videom brenda NIKE u okviru „You Can’t Stop Us“ kampanje, koji je privukao veliku pažnju javnosti.

Istoimeni film brenda NIKE slavi sport kao izvor inspiracije u ovim teškim vremenima i svojim jakim porukama pruža podršku svim sportistima koji su pogođeni globalnom pandemijom virusa korona.

 

View this post on Instagram

 

Nothing can stop what we can do together. You can’t stop sport. Because #YouCantStopUs. ⠀  Join us. Link in bio.

A post shared by Nike (@nike) on

Serija dinamičnih, arhivskih snimaka sportskih događaja preuzetih iz dijametralno različitih sportova spojeni su u jednu celinu, koja je svetu poslala snažnu poruku – jedino zajedno možemo da pronađemo izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo. U filmu možemo videti više od pedeset sportista različitog starosnog doba, porekla i demogarfije u više od dvadeset različitih sportova, a dotakao se i aktuelnih svetskih tema poput rase, jednakosti ali i „Black Lives Matter“ pokreta.

U videu „You Can’t Stop Us“ u glavnim ulogama našla su se neka od najpopularnijih imena iz sveta sporta, kao što su LeBron Džejms, Naomi Osaka, Kristiano Ronaldo, Janis Adetokumbo, Serena Viliams, Kolin Kepernik i Kilijan Mbabe, a spojem ovih vanserijskih sportista uveliko je naglašen i značaj zajedništva.

Pored toga, kampanju su podržale i naše brojne poznate ličnosti poput teniserke Olge Danilović, atletičara Mihaila Dudaša i Strahinje Jovančevića, krosfit trenera Vuka Vukašinovića, ali i repera Cobija, glumice Jelene Gavrilović i influenserke Dunje Jovanić.

NIKE kampanja „You Can’t Stop Us“ nastala je sa ciljem da svim sportistima, kako profesionalnim, rekreativcima ali i svima onima koji vežbaju iz svoje dnevne sobe širom planete, pruži podršku u pravljenju promena koje će svet napraviti boljim mestom, u vreme kada nam se to čini nemogućim. Kako bi svi sportisti ostali u kondiciji i tokom vanredne situacije, NIKE je sportistima putem aplikacija za treniranje i videa za kućno vežbanje pružio sva potrebna sredstva za siguran trening tokom perioda svetske krize. Tokom maja, video pod nazivom „Never Too Far Down“, u kojem se svetski poznati košarkaš Lebron Džejms našao u ulozi naratora, preneo je jasnu poruku – sport nas uči da snagu pronađemo u sebi samima.