Mobilni telefon odavno je postali sastavni deo svakog džepa ili torbice, ali moraš da shvatiš da njime treba rukovati pametno i oprezno…

Ko može bez mobilnog neka glasno vikne! Ok, znali smo da nema takvih, ali koliko god ih volimo i trebamo, njihovo je zračenje štetno! Možemo li nekako smanjiti negativne posledice korištenja mobilnih telefona i uživati u sigurnijem telefoniranju? Naravno  da možemo, a evo i kako.

Hands free

Koristiš li slušalice i mikrofon umesto samog telefona na uhu, tvoje uho i ruka neće biti u direktnom dodiru s radioaktivnim zračenjem. A i izgledaćeš baš cool!

Bez jutarnjeg alarma

Budiš li se svakog jutra uz zvukove poznate pesme koju si namestila kao zvuk alarma na mobilnom? Prekini tu naviku što pre. Jer, ako ti je mobilni tokom cele noći pokraj glave, znači da si sve to vreme izložena njegovom štetnom uticaju. Kad ideš na spavanje, mobilni stavi dovoljno daleko od sebe, najbolje u drugu prostoriju!

Živeli SMS-ovi i aplikacije

Slanje SMS-ova ili poruka putem Vibera, WhatsApp manje je štetno od razgovora jer je za pisanja poruka mobilni dovoljno daleko od glave i moždanih ćelija. Dakle, kad god možeš, šalji poruku umesto da zoveš!

Ne drži ga u džepu

Budući da naučnici tvrde da mobilni nije dobro imati prislonjen uz glavu jer šteti ćelijama mozga, verovatno šteti i ćelijama drugih delova tela. Zato, ako ti je stalno u džepu pantalona ili košulje, opet nije dobro. Bolje je da ga držiš u torbici.

Koristi futrolu za telefon

Torbica ili futrola za mobilni ne služi samo kao ukras. Ona nas štiti od štetnog zračenja pa ju je svakako dobro imati. A i ko bi im odolio kad su taaako slatke!

Foto: www.freepik.com