Većina naših čitalaca je krenula u školu, neki samo online, a neki kombinovano i znamo da je poprilično naporno ispratiti ritam ali verujemo da svako od vas ima dovoljno slobodnog vremena da uživa uz sjajne knjige, ta vam danas predstavljamo roman „Između srećan i nesrećan” (More Happy Than Not), mladog američkog autora Adama Silvera, koji je objavila izdavačka kuća Publik praktikum.

Publik Praktikum i Super Teen vam poklanjaju „Između srećan i nesrećan”

„SEĆANJA: NEKA SU BOLNA, NEKA NAS VODE NAPRED; NEKA SU TU ZAUVEK, A DRUGA SAMI ZABORAVLJAMO. NE ZNAMO ZAISTA KOJA ĆEMO USPETI DA PREŽIVIMO…”

Poput „Večnog sjaja besprekornog uma“, i romana „Aristotel i Dante otkrivaju tajne univerzuma“, neverovatan prvenac Adama Silvere postavlja pitanje rase, statusa seksualnosti, smestivši priču u Bronks, u jedno leto u bliskoj budućnosti.

Šesnaestogodišnji Aron Soto pokušava da pronađe sreću nakon što ga je potresla porodična tragedija. Tokom leta postepeno se priseća šta znači sreća, jer mu podršku pruža njegova devojka Dženeviv, ali tu je i novi najbolji drug, Tomas, koji uspeva da natera Arona da prihvati svoju prošlost i suoči se s budućnošću. Dok se Tomas i Aron zbližavaju, Aron otkriva nešto o sebi što preti da uzdrma novootkriveno zadovoljstvo. Revolucionarni postupak izmene sećanja, koji se izvodi na Leteo institutu, možda može da mu pomogne da se popravi.

Ali šta ako to znači da će zaboraviti ono što zaista jeste?

„Silvera je uspeo da mi potpuno slomi srce a da mi izmami osmeh. Nezaboravno.” – Beki Albertali, autorka romana „Sajmon protiv zavere homo sapiensa“

„Obavezno pročitajte.” – Njujork tajms

Kao što ste već pročitali u saradnji sa prijateljima iz izdavačke kuće Publik Praktikum za vas imamo dve knjige Adama Silvera – „Između srećan i nesrećan”.  Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i odgovorite tačno na pitanje – „Kako se zove devojka Arona Sotoa?”. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 12. septembra u 15 časova,  a kasnije ćemo imena dobitnika objaviti u IG Storyju, na našem profilu.