Znamo da vam škola nije baš najomiljenija, pogotovo ova u doba korone, ali bez nje se ne može! E da bismo vam malo ulepšali školske dane, donosimo vam listu 10 cool stvari iz školskog sveta koje sigurno niste znali.

1 Bez zvezda i stoja na rukama, molim

U jednoj školi je u Sydneyu u Australiji učenicima saopšteno da ne smeju po hodnicima ili na školskom igralištu da rade stoj na rukama i „zvezde” osim ako nisu u prisustvu profesora fizičkog vaspitanja. Ova neobična odredba uvedena je zbog velikog broja tužbi koje su roditelji podneli protiv škole zbog povreda koje su njihova deca zadobila divljajući po školi. 

2 Navijamo za protivnike

Trener fudbalskog tima jedne američke srednje škole nagovorio je polovinu svojih učenika da navija za protivničke momke zato što su protivnici bili učenici iz popravnog doma za maloletnike i nisu imali svojih navijača.

3 „Pepsi” protiv „Coca-Cole”

Kad škola organizuje dan Coca-Cole, možda nije najpametnije pojaviti se u majici na kojoj piše Pepsi. No upravo je to učinio jedan učenik kad su članovi uprave firme Coca-Cole došli u posetu školi kako bi organizovali takmičenje za učenike s glavnom nagradom od 10.000 dolara. Iako se ljudi iz Coca-Cole nisu naljutili, učenik je ipak zaradio kaznu!

4 Bye, bye, školo

Poznati glumac i komičar Jim Carrey sa 15 godina je napustio školu i postao domar kako bi izdržavao porodicu koja je u to vreme živela u običnoj prikolici.

5 Malo učenje, malo čišćenje

Većina japanskih škola nema čistačice. Umesto njih hodnike, učionice i toalete svakodnevno čiste učenici jer je to deo njihove tradicije i kulture koja čišćenje povezuje s moralom i dobrim vaspitanjem.

6 Slavlje, pa kazna

U jednoj školi učenica trećeg razreda je izbačena iz škole kad je njena baka donela u školu rođendansku tortu i nož. Učiteljica je najpre isekla učenicima tortu, proslavili su rođendan, a onda je slavljenicu prijavila direktoru zbog donošenja oružja u školu.

7 Diplomirani domar

Na Univerzitetu u Kolumbiji u New Yorku diplomirao je 52-godišnji Gac Filipaj, domar koji je iste te hodnike i učionice čistio i održavao 12 godina! 

8 Petica iz šaha

U školama u Armeniji učenici od šeste godine uče da igraju šah koji je u svim školama obavezan predmet.

9 Crveno je zabranjeno

U britanskoj osnovnoj školi u Smethwicku profesorima je zabranjeno da koriste crvene hemijske za ispravljanje učeničkih testova. Oznake crvenom hemijskom navodno traumira učenike i crvena boja je označena kao prestroga. Zelenu boju pak dopuštaju jer ona navodno deluje podsticajno i opuštajuće.

10 Veliki brat vidi sve čak i na nastavi

Godine 2010. svim učenicima jedne škole u Pennsylvaniji podeljeni su Macbook laptopovi. Ali putem kamera na računarima rukovodstvo škole zapravo je špijuniralo učenike da bi ih kasnije mogli kažnjavati za sve što su radili ili govorili.

Da li su vam se dopale ove ludosti iz školskog sveta?

Foto: user18526052 – www.freepik.com