Televizijska kablovska mreža FOX najavljuje da će produžena 10. sezona serijala “Okružen mrtvima”, sa šest bonus epizoda, premijerno početi da se prikazuje u ponedeljak 1. marta 2021. na kanalu FOX.

U nastavku postapokaliptične sage pojaviće se i novi glumci, među kojima su su Robert Patrik (“Terminator 2”, “Peri Mejson”, “Škorpija”) u ulozi Mejsa, Hilari Barton Morgan (“Tri Hil”, “Kriminalci u odelima”, ”Petak veče sa Morganovima”) kao Lusil, i Okea Eme-Akvari (“Grenland”, ”Kobra Kaj”) u roli Elajdže.

FOX je takođe objavio novi snimak iz epizode pod nazivom “Još jedan”, u kojem se pojavljuju Ros Markvand, Set Gilijam i Robert Patrik, a kao narator tu je i Džoš Makdermit.

U poslednjoj emitovanoj epizodi aktuelnog cikusa “Okružen mrtvimasvedočili smo padu Alfe (Samanta Morton) i Bete (Rajan Herst), i konačnom kraju rata protiv Šaptača. Kraljevstvo je poraženo, Hiltop je uništen, a Aleksandrija je napuštena tokom pripreme za konačni obračun. Preživeli su bili zatočeni i razdvojeni jedni od drugih. Međutim, kada su se suočili sa skoro sigurnom smrću, ujedinili su se i zauvek eliminisali pretnju od horde.

U šest novih epizoda pratimo preživele dok pokušavaju da se oporave od posledica uništenja koje su Šaptači ostavili za sobom. Godine provedene u iščekivanju boljeg sutra, između života i smrti, napokon na videlo prizivaju traume iz prošlosti. U nastavku 10. sezone gledaoci će videti ranjivije strane svojih junaka. Zapitaće se u kakvom stanju su čovečanstvo, njihove zajednice, ali i njihovi umovi. Pitanje – Ima li života posle smrti, zvuči opravdanije nego ikad. Hoće li junaci “Okružen mrtvima” uspeti da pronađu snagu da zajedno izgrade novu budućnost?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Walking Dead (@amcthewalkingdead)

Serijal je zasnovan na stripovima Roberta Kirkmana, čiji je izdavač “Image Comics”. Producent serijala “Okružen mrtvima” je „AMC Studios“, izvršni producent je Skot M. Gimpl, šouraner je Andžela Kang, a ostali prodcuenti su Kirkman, Gejl En Herd, Dejv Alpert, Greg Nikotero, Džozef Inkaprera i Deniz Hut.

Foto: Jace Downs/AMC