Foo Fighters ne žele da gube dragoceno vreme i u Novu godinu ulaze sa novim, drugim singlom,  “No Son of Mine” , sa budućeg, desetog studijskog albuma “Medicine At Midnight” (Roswell Records/RCA Records). Singl je omogućen za preuzimanje kao deo ponude uz prednarudžbu budućeg albuma koji izlazi 5. februara.

Zapaljivi i gromoglasni gitarski rif u „No Son Of Mine“ posveta je grupama i albumima Queen („Stone Cold Crazy“), preko Motorehead („Ace Of Spades“/“Iron Fist“) do Metallice („Kill ‘Em All“), koje su imale bitan uticaj na muzički ukus članova Foo Fighters.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foo Fighters (@foofighters)

Ovo je vrsta energije koja uvek živi duboko u nama, pa kada osetimo da je trenutak, mi je isteramo iz sebe„, kaže Dave Grohl i nastavlja „Tekst je upućen licemerju samoproklamovanih pravednih vođa, koji su i sami počinili zločine, protiv kojih se navodno bore…“

Album „Medicine At Midnight“ producirali su Greg Kurstin i Foo Fighters, tonski snimatelj je bio Darrell Thorp, a miksovao ga je Mark „Spike“ Stent.Album, sa koga su skinuti singlovi “Shame  Shame” i “No Son Of Mine”, sadrži devet pesama tesno spakovanih u 37 minuta:

      Making a Fire

      Shame Shame

      Cloudspotter

      Waiting on a War

      Medicine at Midnight

      No Son of Mine

      Holding Poison

      Chasing Birds

      Love Dies Young

Foo Fighters su Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear i Rami Jaffee.

Foto: Menart Srbija press