Taylor Swift ispisuje istoriju – treći puta nagrađena Grammyjem za najbolji album

Pevačica Taylor Swift je postala prva pevačica koja je tri puta nagrađivana Grammyjem za najbolji album, a američka pevačica Beyonce postavila je rekord nagrade Grammy pošto je 28. put osvojila ovu prestižnu muzičku nagradu.

„Veoma sam počastvovana i uzbuđena“, rekla je Beyonce primajući nagradu za najbolju interpretaciju u kategoriji R&B, preneo je BBC.

Pevačica Taylor Swift je postala prva pevačica koja je tri puta nagrađivana Grammyjem za najbolji album, a ove godine to priznanje je dobila za album „Folklor“ koji je snimila tokom vanredne situacije zbog pandemije koroan virusa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Pre nje, za najbolje albume u godini po tri puta su nagrađivani samo još Frank Sinatra, Paul Simom i Stevie Wonder.

Svojim 28. Grammyjem Beyonce se izjednačila sa producentom i kompozitorom, legendarnim Quincyjem Jonesom.

Jedino je dirigent Georg Solti nagrađvan Grammyjem više puta od Quincyja Jonesa i Beyonce – ukupno 31 put.

Autorima pesme ‘I Can’t Breathe’ R&B izvođača H.E.R pripao je Grammy za pesmu godine u kategoriji u kojoj se nagrada dodeljuje autorima, a ne izvođačima. Napisana je kao posveta pokretu ‘Black Lives Matter’ u Sjedinjenim Državama prošlog leta.

Nekadašnji član One Directiona, a sada mega uspešni Britanac Harry Styles pobedio je u pop solo kategoriji za izvođenje numere ‘Watermelon Sugar’, i tako osvojio svoj prvi Grammy.

Reperica Megan Thee Stallion proglašena je najboljom debitantkinjom, a nagrađena za rep singl ‘Savage’, na kojem gostuje Beyonce.

Miranda Lambert dobitnica je Grammyja za najbolji country album ‘Wildcard’.

BTS je u kategoriji najboljeg pop dueta ili grupe izgubio od Lady Gage i Ariane Grande i njihovog singla ‘Rain on Me’. Sedmočlani bend iz Južne Koreje nadao se nagradi za svoj hit na engleskom jeziku ‘Dynamite’.

Kanye West uzeo je Grammyja za gospel album ‘Jesus is King’, dok je Beyonce osvojila nagradu za najbolji muzički video za ‘Brown Skin Girl’, koji je podelila sa svojom devetogodišnjom kćeri Blue Ivy.

Billie Eilish, koja je dominirala na prošlogodišnjoj doedeli Grammy nagarada, pobedila je za svoju tematsku pesmu u predstojećem filmu o Jamesu Bondu ‘No Time to Die'“.

Nagrada Grammy, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzičkoj umetnosti i diskografiji, koju dodeljuje NARAS, američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku. Nagrada je ustanovljena 1959. godine. Dobitnike bira 11.000 članova Recording Academy.

Foto: Instagram