Mislite da znate baš sve o svom telu? OK, možda već imate peticu iz biologije, ali ove činjenice sigurno niste znali. Zato uživajte u čitanju, zabavno je i poučno…

Udaranjem glavom o zid može se potrošiti do 150 kalorija na sat. Doduše, nije preporučljivo to isprobavati kod kuće, možda u školi… :)

Da bi čovek stvorio količinu gasa jednaku energiji atomske bombe, morao bi bez prestanka ispuštati vetrove šest godina i devet meseci. OK, verovatno bi umro od smrada, ali bi bar mogao reći da je napravio nešto “bombastično”!

Ljudi i delfini jedina su živa bića kojima je seks izvor zadovoljstva, a svima ostalima služi isključivo za očuvanje vrste.

Svake sekunde u ljudskom telu odumre oko osam miliona krvnih ćelija, a isto toliko novih se stvori.

Najsnažniji mišić u telu je jezik! Imajte to na umu kad ti dečko/devojka  sledeći put kaže da se opasno ljubiš…

Kosa je najbrže rastuće tkivo u našem telu. Ali nije istina da raste posle smrti.

Kad bi čovek bez prestanka vikao osam godina, sedam meseci i šest dana, svojim glasom bi proizveo dovoljno energije da skuva šoljicu kafe! Nije baš da se isplati trud, ali podatak je svakako zanimljiv. :)

Mislite da znate baš sve o svom telu? OK, možda već imate peticu iz biologije, ali ove činjenice sigurno niste znali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??????? ???? (@biology__life_)

Imaš li ti neku zanimljvu činjenicu o ljudskom telu koju bi rado podeliom sa čitaocima portala? Piši nam slobodno u komentaru ili pošalji mail na redakcija@superteen.rs, rado ćemo ga dodati na ovu listu.