Kellan Lutz svetsku slavu stekao je tumačeći lik Emmetta Cullena u Twilight Sagi, a poslednjih meseci ga gledamo u seriji FBI: Najtraženiji koja se emituje na kanalu Fox Crime. Zanimalo nas je kakve ga uspomene vežu za Sumrak sagu, ali naravno pitali smo ga i o novom projektu. Šta nam je sve otkrio saznajte u intervju koji je dao za Superteen portal.

Kako biste opisali seriju FBI: Najtraženiji i šta je to što vas je privuklo ovom projektu?

– Najkraće rečeno, mi smo tim eksperata u svom poslu, ekipa vrhunskih federalnih agenata čiji je osnovni zadatak da uhvati i strpa u zatvor sve one sa liste TOP 10 najvećih i najopasnijih kriminalaca na svetu. Međutim, ovo nije obična i klasična policijska drama. Ima tu mnogo neizbežne akcije, ali gledaoci iz epizode u epizodu svakoga od nas upoznaju i kao obične ljude čiji životni poziv snažno utiče na to ko smo kada se vratimo svojim porodicama i najbližima. Presudan razlog zbog kog sam prihvatio ovu seriju jeste upravo taj deo koji se odnosi na ljudskost. Tako smo se u nekim epizodama bavili i problemima psihičkih trauma kod mladih, mentalnim bolestima koje su proizišle iz stravičnih iskustava iz prošlosti sa kojima se žrtve nikada nisu izborile. Kada se pomisli na FBI agente uglavnom su asocijacija na njih ljudi u crnim odelima. Naša serija otkriva šta se krije ispod tih odela.

Kellan Lutz o seriji FBI: Najtraženiji: Serija otkriva šta se krije ispod tih odela

Šta je za vas bio najveći izazov u ovoj seriji?

– Audicija za ulogu (smeh). Producenti su me zatekli sa svojim pozivom usred pustinje u Juti. Sa suprugom sam bio na proputovanju Amerikom, i kada su me pozvali na kasting, bili smo u kombiju na putu kroz Jutu. Nije bilo šanse da stignem na vreme. Zato smo odlučili da napravimo pauzu u jednom motelu. Iznajmili smo sobu i u toj sobi sam uradio audiciju za ulogu u seriji FBI: Najtraženiji. Nikada pre toga nisam bio deo nekog policijskog šoua, naročito ne onog koji se bavi, recimo, eliimnisanjem teroriste koji preti da će da raznese pola Njujorka, pa mi je sa te strane izazov bio još veći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kellan Lutz (@kellanlutz)

Možete li nam reći nešto više o vašem liku?

– Igram specijalnog agenta Kenija Krozbija. On je, možda, i jedan od glavnih razloga zbog kojih sam prihvatio ovu ulogu. Zaista je reč o kompleksnom liku. Keni je vojni veteran. Bori se sa posttraumatskim stresom koji vuče sa fronta. Pronašao sam se u toj temi. Emotivno me je snažno pogodila jer i moj brat već godinama boluje od istog sindroma. On je služio vojsku na Kosovu. Takođe je bio i na ratištima u Iraku i Avganistanu. Zajedno sa njim prolazim kroz užase svega što su ta iskustva ostavila na njega. Zato mi je Kenijev lik tako blizak i poseban. Dopada mi se to što u ovoj seriji gledamo kako se on prilagođava nekom normalnom životu i funkcionisanju u civilnom svetu. Jer vojna lica koja dolaze iz ratnih zona psihički pucaju upravo u tom trenutku. Kada treba da nađu neku drugu svrhu. Običan čovek nije skrojen da doživi i preživi sve užase rata bez ikakvih posledica. To su demoni kojih je teško osloboditi se. Serija je odlično napisana. To je bio mamac na koji sam morao da se upecam.

Kellan Lutz kao agent Keni Krozbi

Sumrak saga je obeležila vašu karijeru, i našoj publici ste najpoznatiji upravo po ulozi u ovom filmskom serijalu. Kakve uspomene vas vežu za taj period karijere?

– Teško je reći da su to uspomene, jer se uspomene odnose uglavnom na nešto što je ostalo u prošlosti. “Sumrak saga” se i danas redovno reprizira na malim ekranima, i ima sjajnu glednost. Baš kao što je i armija naših fanatičnih obožavalaca i dalje veoma aktivna i prate svaki deo naših života. Smatram da će nas taj serijal doživotno pratiti i na neki način biti naša lična karta. Ponosan sam i čast mi je što sam bio deo tog fenomena. Nedavno sam imao priliku da ponovo pogledam sve filmove, jer moja supruga, verovali ili ne – nikada nije pogledala nijedan. Sjajno mi je to što je ona od svih žena na svetu uspela da zavoli mene Kelana Laca, a ne Emeta, budući da bi se u vreme kada je “Sumrak saga” bila u jeku popularnosti verovatno sve devojke udale za mene zbog Emeta (smeh). Dok smo gledali filmove stalno sam pauzirao da bih joj objasnio šta se kod određenih scena događalo iza kulisa. Uspomene su mi samo navirale. Tako smo se dobro zabavljali na setu. Bilo je to neprocenjivo iskustvo za mene. Za nju je tos ve bilo potpuno novo. Ona nije bila svesna koliko smo bili popularni u to vreme. Svako od nas je na setu imao svog telohranitelja, jer su obožavaoci bili jednostavno opsednuti nama i svašta im je padalo na pamet. Takva popularnost ume da se poigra sa egom čoveka. Drago mi je što sam uspeo da ostanem normalan i sa obe noge na zemlji.

Koja uloga je najviše uticala na vas kao čoveka?

Snimio sam milion filmova i serija. Proputovao sam ceo svet. Međutim, čim sam se oženio i kada smo moja supruga i ja poželeli da zasnujemo porodicu znao sam da moram da napravim veliku promenu u životu. Uloga oca promenila me je iz korena. Više nisam mogao da budem svetski putnik i holivudska zvezda koja na posao ide pravo sa žurki. Morao sam da postanem neko kome su do mi deca glavni focus u životu. Dugo nam je trebalo da se odlučimo na takav korak, još duže da naše molitve konačno budu uslišene, ali sada se odlično osećam u svom novom životu. Ova uloga savršeno mi pristaje.

Foto:  Mark Schafer/CBS ©2019 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved