Vrelina leta nam oduzima dah, ali i novi singl  „Flešbek“, gde Marko Šelić Marčelo udružen sa Aleksandrom Jovanovićem Šljukom, nudi nešto malo drugačije – nadasve duhovito, urnebesno razmišljanje o društvu i uticaju na čoveka danas u Srbiji, kroz prisećanja na slomjeno srce i prvi hit „1“.

Singl se nalazi na Marčelovom dugo očekivanom novom albumu „Nojeva varka“, na kojem će se naći čak 16 pesama.

„Leto je i ljude treba makar nakratko odmoriti od teških tema, koje svakako imaju svoje mesto na albumu“, kaže Marčelo. „Ovo je jedna od onih svačijih priča, predstavljena šaljivo: koliko su nam samo prve ljubavi, to jest njihov kraj, bili nekakav smak sveta kad smo bili klinci, a koliko to danas u životu gotovo nikako ne figurira, osim kao nešto što ti izmami osmeh. Ali da bi se ta priča ispričala, dva su sastojka nužna: vratiti se na lokaciju (u Marčelovom slučaju: Paraćin) i vratiti se na jezik. Ovo je pesma na paraćinskom, ljudi će morati da izguglaju šta su Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a tu je i putovanje u vreme arkada na žetone, tetrisa, narezivanja diskova, lepljenja postera – i famozne pesme „1“ s prvog albuma, koja je bila tu da, pomalo nevešto, poetizuje romansu. Sad smo seli da je malo… pa, raspoetizujemo na šalu, ali jednako pošteno.“

U video spotu za pesmu, u glavnim ulogama su glumica Vanja Nenadić i Miloš Mijailović Jaaz, reper, producent i siva eminencija kuće „Aristokrat muzik“: Vanja kao Markova prva ljubav, a Jaaz kao njegov arhineprijatelj, „dizelaš“ koji mu je „preotme“.

Kao i kod prethodnog singla „Udahni“, režiser spota je Nemanja Maraš, koji je već zamislio i ekranizaciju ostalih singlova s albuma „Nojeva varka“: svaki će se nadovezivati na prethodni i tako oblikovati jednu priču. A ta se priča, novim spotom, nastavlja već u septembru. Do tada, dok je album u fazi miksa, Marčelo i bend vratiće se koncertnim binama, kroz nastupe na Fresh Wave Festivalu, OK Festu i Beer Festu.

Foto: Nemanja Maraš