Metal veterani Bullet For My Valentine najavljuju svoj sedmi studijski album za oktobar ove godine, a sa njim i veliku svetsku turneju u sklopu koje će posetiti i Zagreb. U Tvornicu kulture stižu u subotu 12. februara 2022. godine.

Bullet For My Valentine na sceni su već 23 godine, tokom kojih su prodali preko tri miliona albuma, uključujući i tri zlatna izdanja, a smatra ih se pionirima modernog britanskog metal core zvuka, koji su na neki način i definisali svojim klasičnim albumom “The Poison”. Štaviše, jedina su ostrvska grupa koja je tri puta osvojila priznanje “Best British Band” na dodeli nagrada magazine Kerrang!

Novi studijski album, nazvan po samom bendu, najavljen je za 22. oktobar ove godine, za Spinefarm etiketu, a sudeći prema prvim najavama, reč je o verovatno najsnažnijem i najžešćem izdanju u njihovom dosadašnjem opusu. Najavljuje ga odličan singl “Knives” objavljen pre mesec dana.

Koncert u Tvornici kulture 12. februara biće njihov prvi u Zagrebu nakon tri godine.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaju kreću u utorak 27.jula po early bird ceni od 180 kuna. Ona traje do 31. avgusta, a od 1. septembra iznosiće 200 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta, ulaznice će koštati 230 kuna. Prodajna mjsta su Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius u Zagrebu, Dallas Music Shop u Rijeci te sva prodajna mesta sistema Eventim i Entrio.