Sad kad su svi izmigoljili na plaže, lopovi kreću u akciju!  Na plažama širom Mediterana oni koriste nepažnju kupača, pa dok se ti brčkaš s drugaricama u plićaku, neko bi ti iz torbe mogao odneti štošta. Evo nekih mera opreza koje pomažu da nadmudriš letnje lopove…

Ne nosi sa sobom veće količine novca. Uzmi samo onoliko koliko ti je potrebno za sok ili sladoled. Ako kod sebe iz nekog razloga moraš da imaš više para, nikad ne ostavljaj torbu bez nadzora, a kad ideš u more, zamoli prijateljicu da ti pričuva stvari.

 Pokušaj da se sprijateljiš s nekim na plaži kome ćeš nakratko moći da ostaviš na čuvanje svoje lične predmete dok se kupaš – to može biti dečko koji prodaje sladoled, konobar ili jednostavno devojka koja je u tvojoj blizini postavila peškir, a iz nekog razloga se ne kupa…

Pri odlasku na plažu ne nosi sa sobom nikakve vredne predmete. Bilo bi najbolje da i mobilni ostaviš negde na sigurnom.

Dragocenosti, poput nakita, satova i slično ostavi u hotelu ili apartmanu na sigurnom mestu. To ti na plaži zaista ne treba.

Čim primetiš da su ti ukradene stvari, o tome obavesti najbližu policijsku stanicu.

Da li je neko od vas imao neprijanosti tokom letovanja, mislimo letnje lopove? Kako ste izašli na kraj sa tom situacijom?