Legendarna grupa ABBA vraća se nakon 40 godina! Ne samo da su publiku na ogromno iznenađenje obradovali sa dve nove pesme – „I Still Have Faith In You“ i „Don’t Shut Me Down“, članovi grupe najavili su i izlazak novog studijskog albuma „Voyage“, praćenog revolucionarnim i spektakularnom koncertom „ABBA Voyage“.

Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid, članovi jedne od najuspješnijih pop grupa svih vremena, ponovo su se okupili u studiju, gde pripremaju album najavljen za 5. novembar, u izdanju Universal Music Group. Današnja dva singla prvi su uvid u to izdanje, a obe nove pesme karakterišu snažni vokali i tekstovi kakvi su i proslavili grupu i obeležili njihovu diskografiju. Singl „I Still Have Faith In You“ praćen je i spotom u režiji Shynole.

GLEDAJ VIDEO OVDE

Simboličan naslov albuma „Voyage“ u vezi je i sa nadolazećim koncertima za koje se najavljuje da će, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, posetiocima omogućiti nesvakidašnji doživljaj. Prvi „ABBA Voyage“ koncert najavljen je za 27. maj sledeće godine, a održaće se u posebno konstruisanoj ABBA Areni smeštenoj u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu.

„Prošlo je već skoro 40 godina otkako smo zajedno radili na muzici. Sa pauzom smo započeli na proleće 1982. godine, a sad je vreme za povratak. Najveća inspiracija za stvaranje novih pesama bilo je kreiranje jedinstvenog i spektakularnog koncerta. Moći ćemo da budemo u publici i gledamo digitalne verzije nas samih kako izvode naše pesme na pozornici. Čudno i predivno!“, otkrio je sastav povodom povratka i dodao da uz pomoć mlađih generacija sada putuje u budućnost.

U sklopu koncertnog spektakla posebno iskustvo pružiće digitalne verzije članova ABBA-e koji će nastupiti uz desetočlani bend uživo. Kako bi sve funkcionisalo besprekorno, četiri člana muzičkog sastava su zajedno sa čak 850 članova tima Industrial Light & Magic, čiji je osnivač George Lucas, nekoliko meseci detaljno snimali svaki pokret koji će se odvijati na pozornici. Jedinstvenom projektu doprinela su svetski priznata imena kao što su producentkinja Svana Gisla (David Bowie Blackstar/Lazarus, Beyoncé & Jay Z / HBO, Springsteen and I), producent Ludvig Andersson (And Then We Danced, Yung Lean – “In My Head”, Mamma Mia! Here We Go Again), reditelj Baillie Walsh (Flashbacks of a Fool, Being James Bond, Springsteen and I), izvršni producent Johan Renck (Spaceman, David Bowie Blackstar/Lazarus, Chernobyl) i koreograf Wayne McGregor CBE (The Royal Ballet, Company Wayne McGregor, Paris Opera Ballet).

„Gledao sam ABBA-u na Eurosongu 1974. godine i nisam mogao ni da zamislim da ću 47 godina kasnije biti sa njima na ovom izvanrednom putovanju. Život je ponekad tako čudan i tako divan“, zaključuje reditelj Baillie Walsh.

Izdanje „I Still Have Faith In You/Don’t Shut Me Down“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://abba.lnk.to/play

PHOTO: Baillie Walsh i Industrial Light Magic