Američka serija „Prijatelji (Friends)“ premijerno je prikazana 22. septembra 1994. godine na NBC-ju, a sve posle toga je rekli bismo istorija!

Serija je premijerno predstavljena na malim ekranima krajem 1994. godine, ali je u vrlo kratkom periodu postala veliki hit čak i van Sjedinjenih Američkih Država. Gledaoce je osvojio jednostavan humor isprepleten sa posebnom niti koja veže šest mladih prijatelja iz New Yorka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Friends (@friends)

Od 1994. do 2004. godine snimljeno je ukupno deset sezona „Prijatelja“, a zbog ogromne popularnosti koja nije jenjavala ni godinama kasnije – kreatori serije su 2019. godine odlučili da snime ponovo okupljanje prijatelja.

Nazvali su ga „Friends: The Reunion“, a predstavljen je na platformi HBO-a krajem maja ove godine – gde su ga u prva 24 sata pregledali milioni ljudi iz svih delova sveta.

Nova epizoda traje nešto više od sat vremena, a okupila je svih šest glumaca iz originalne postave: Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca, Matthewa Perryja i Davida Schwimmera. I dalje je dostupna na HBO-u, a na YouTubeu su od tada prikazani brojni intervjui u kojima je također prisutna cela ekipa serije.

Premijera nove epizode serije „Prijatelji“ potvrdila je da je u pitanju bezvremenski hit koji ne prestaje da privlači novu publiku uprkos činjenici da je snimljen krajem devedesetih godina u dosta drugačijoj klimi.