Diznijeva animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Magija Enkanta blagoslovila je svako dete u porodici jedinstvenim darom, od super snage do moći isceljenja, svako dete, osim jedno – Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Enkanto u opasnosti, Mirabel shvata da bi ona, jedina „normalna“ Madrigali, mogla da bude poslednja nada svoje izuzetne porodice.

Autori animacije Džared Buš (Moana), Bajron Hauard (Zootropolis – Grad životinja) i korediteljka Karis Kastro Smit ponosno govore o crtanom filmu: „Ovo je prvi put da smo se potrudili da opišemo detaljno celu brojnu porodicu. Imamo puno glavnih likova koji su baš, baš važni za priču, to je bilo izazovno, ali je ceo tim tome bio posvećen od početka. Enkanto i Madrigalovi su dom magičnog realizma, sama Kolumbija je poprište dobre muzike, šarolike kulture i različitih etniciteta“.

Kolumbija je imala jednu od glavnih uloga u animaciji „Enkanto“, omamljujući pejzaži i vegetacija Kokora doline, seoski predeli Barikare i Salenta i specifična arhitektura Bogote.

Muziku za animirani film radio je proslavljeni muzičar Lin-Manuel Miranda  koji ističe da je veoma ponosan na činjenicu da je ovo latinoamerički Diznijev mjuzikl, a njemu je doprineo stvaranjem originalne pesme za film „Colombia, Mi encanto“.

Ljubomora među sestrama u porodici Madrigali, Isabela je senjorita perfekta, sve što dotakne postaje cveće, s druge srane tu je Maribel koja je neobična u inače dosta neobičnoj porodici. Mirabel je posebna, dok je Isabela veoma posebna, što stvara neodoljiv konflikt između dve sestre. Enkanto je topla priča o porodici, generacijskim razlikama, ali i ljubavi koja te razlike uspeva da prevaziđe.

Od 25. novembra najnovija Dizni sinhronizovana animacija će biti u bioskopima širom Srbije.

Foto: 2021 Disney. All Rights Reserved.