Universal Music Serbia, lokalni entitet vodećeg svetske izdavačke kuće Universal Music Group, najavljuje danas ekskluzivnu saradnju sa novim izvođačem – u pitanju je reper i autor Yungkulovski.

Jedno od prvih, a sada već prepoznato ime domaće i regionalne trep scene, Yungkulovski, sada dobija podršku lokalne i globalne etikete u stvaranju i izvođenju svoje muzike, kao i njenoj promociji i prisutnosti na svim digitalnim striming servisima.

SLUŠAJ YUNGKULOVSKI PLEJLISTU OVDE

U najvećoj meri inspirisan evropskim trepom, Yungkulovski je izvođač i autor koji dobro poznaje scenu, stoji iza hitova kao što su „Nova Lova“, „Flex Mama“, „Etikete“ i trenutno radi na novom albumu „Demoni“, koji će ujedno biti prvo izdanje objavljeno pod Universal Music Serbia.

„Neočekivana saradnja desila se nerealnim spletom okolnosti i dovela do toga da ja kao Artist konačno imam sigurnost i podršku u svemu što sam zamislio, kao i infrastrukturu pravog label-a koji pokriva apsolutno sve, čak i neke od segmenata za koje sam ne bih ni znao, kako bih ja mogao istovremeno da se fokusiram samo na stvaranje. To bi u narednom periodu trebalo da dozvoli mojoj muzici da dobije dovoljno šansi iz različitih uglova. S obzirom na to da je saradnja na samom početku, i moja publika i ja ćemo u narednom periodu kroz nadolazeće projekte osetiti i proceniti na koji način su se stvari unapredile i kako izgleda i zvuči Yungkulovski 2.0. Do tada, vraćam se nazad u dubine, kako bih završio „Demone“ i sve što ih prati, a ostalo ostavljam u sigurnim rukama kod UMG-a“, priča Yungkulovski.

Novi Universal Music Serbia izvođač veliki broj projekata radio je, kako sa najbližim saradnicima i prijateljima u istom žanru, tako i sa drugim značajnim imenima lokalne i regionalne muzičke scene, izvođačima i producentima. Kao tekstopisac, Yungkulovski je do sada sarađivao sa izvođačima kao što su Klinac, Zoi, Nikolija, Relja Popović, Devito, Dina i drugi, a u toj ulozi nastavlja da se ostvaruje i na dalje.

Foto: Dora Barker