Muzika za film „Južni vetar – Ubrzanje" na servisima od 2. novembra

Ljubitelji filmske umetnosti sa velikim nestrpljenjem očekuju nastavak filma „Južni vetar“. Dinamičnu akcionu estetiku ovog bioskopskog hita, prate nadahnuto komponovane autorske muzičke teme koje potpisuje Aleksandar Ranđelović.

Film „Južni vetar – Ubrzanje“ će premijerno biti prikazan 2. novembra u beogradskoj Kombank dvorani nakon čega će krenuti u redovnu bioskopsku distribuciju.

Na dan premijere izdavačka kuća Mascom će objaviti digitalni album „Južni vetar –Ubrzanje (Originalna muzika iz filma)“ na kom će se naći teme specijalno komponovane za ovaj film. I ovo izdanje potpisuje jedan od najtalentovanijih kompozitora primenjene muzike na ovim prostorima danas, Aleksandar Ranđelović:

„Nastavak filma se dosta razlikuje od prvog dela, pre svega krajolik je drugačiji. Nema tog urbanog momenta koji je diktirao određeni muzički stil. Bilo je zaista izazovno  praviti muziku za radnju koja se uglavnom odvija u ruralnim predelima Bugarske, a zadržati već prepoznatljiv zvuk „Južnog Vetra“. Neke teme iz prvog  filma i iz serije, smo koristili i u ovom nastavku, one su jednostavno nezaobilazni deo franšize, ali su prearanžirane shodno novoj atmosferi koju „Ubrzanje“ donosi. Naravno tu je i mnoštvo novih tema,“
kazao je Ranđelović komentarišući napisanu muziku za nastavak ove filmske priče.

Album „Južni vetar –Ubrzanje (Originalna muzika iz filma)“ biće dostupan na svim strimig servisima od 2.novembra. 

O AUTORU:

Najbolji savremeni kompozitor primenjene i filmske muzike, Aleksandar Ranđelović, je dobro poznat po muzici koju je radio za poznate televizijske serije i filmove kao što su: „Senke nad Balkanom 1 i 2″, „Južni vetar 1 i 2″, „Sumnjiva lica“, „Twice Upon A Time“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Travelator“, „Nečista krv“.
Bio je i dugogodišnji saradnik Gorana Bregovića i njegov asistent. Učestvovao je na realizaciji mnogih filmskih ostvarenja kao što su „I giorni dell’abbandono“,  „Le lievre de Vatanen“, „Letete s Rossinant“.
Pratioci zbivanja na domaćoj sceni sećaju se muzike za prvu AAA video igru sa ovih prostora – „Genesis Rising“ (Mascom, 2007), kao i za mnogo drugih naslova iz sveta igara. Aleksandar je dobio nekoliko nagrada za muziku kako ovde tako i u inostranstvu. Jedna od poslednjih je za kratak animirani film Vojina Vasovića „Bio dvaput jedan kralj“, za koju je osvojio nagradu u Londonu  na „Short Sounds Film“ festivalu za najbolju temu (sa kolegom Vladimirom Kerkezom).