Tvorci popularne franšize „Vrisak“, koja je obeležila devedesete godine 20. veka, rešila je da nas obraduje novim, petim nastavkom koji u bioskope stiže u januaru naredne godine.

Filmska kuća Paramount predstavila je nedavno trejler a na početku trejlera je prepoznatljiva scena koju smo gledali u prvom delu Vriska 1996. godine. Umesto glumice Dru Barimor, u novom nastavku glumiće mlada glumica Jenna Ortega.

Pored Jenne u petom nastavku filma Vrisak, pojavljuju se i ovi glumci – Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar sa Courteney Cox, David Arquette i Neve Campbell. Neke pamtimo iz prethodnih nastavaka, a neke ćemo gledati po prvi put u kultnom hororu.

Režiju filma potpisuju Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett, scenario su radili James Vanderbilt i Guy Busick, a za pprodukciju su zaduženi William Sherak, p.g.a. James Vanderbilt, p.g.a. Paul Neinstein, p.g.a.

Za one koji možda ne znaju reći ćemo da je radnja film zasnovana na likovima koje je stvorio Kevin Williamson.

Dvadeset pet godina nakon što je niz brutalnih ubistava šokirao tihi grad Vudsboro, novi ubica je navukao Goustfejs masku i počinje da ganja grupu tinejdžera kako bi oživeo tajne iz smrtonosne prošlosti grada. Nev Kembel („Sidni Preskot“), Kortni Koks („Gejl Veders“) i Dejvid Arket („Djui Rajli“) vraćaju se svojim kultnim ulogama u VRISKU zajedno sa Melisom Barerom, Kajlom Galnerom, Mejsonom Gudingom, Miki Medison, Dilanom Minetom, Dženom Ortegom, Džekom Kvejdom, Marli Šelton, Jasmin Savoj Braun i Sonjom Amar.

To je sve što za sada smemo da vam otkrijemo, a do tada uživajte u specijalu o filmu!

U naše bioskope film „Vrisak“ stiže 13. januara 2022.