Taylor Swift albumom "Red (Taylor's Version)" za dan srušila dva Spotify rekorda

Press tim platforme Spotify objavio je sjajnu vest – američka pevačica Taylor Swift oborila je dva rekorda na platformi u petak kada je izašao album „Red (Taylor’s Version)“, a tiču se najslušanijeg albuma jedne žene i broju slušanja ženskog izvođača za jedan dan.

Prvi rekord za album ženskog izvođača sa najviše streaminga u jednom danu u iistoriji Spotifyja ostvaren je tako što je „Red (Taylor’s Version)“ za jedan dan prikupio preko 90,8 miliona slušanja.

Prethodni rekord je također držala Taylor, s albumom „Folklore“ iz jula 2020. godine koji je bilo prvi od dva nova albuma koje je Swift objavila prošle godine. „Folklore je imao „samo“ 78,7 miliona slušanja kada je postavio prethodni rekord pre 16 meseci.

Pre Taylor, rekord je držala Ariana Grande, koja je podigla visoko lestvicu albumom „Thank U, Next“ kada je izašao u februaru 2019.

Drugi Spotify rekord koji je srušila bio je onaj za žene sa najviše streaminga u jednom danu u istoriji Spotifyja. To je učinila sa više od 122,9 miliona slušanja u petak.

To znači da je otprilike četvrtina od skoro 123 miliona slušanja koje je Tay pokupila u petak bila za albume koji nisu „Red (Taylor’s Version)“. Budući da novo izdanje traje više od dva sata, misterija je kako su fanovi imali vremena da čuju bilo šta drugo.

Također, Taylor Swift se razlikuje od većine pop izvođača po tome što još uvek prodaje albume u formi CD-ova i ploča, a procene prodaje tek treba da budu objavljene za ove verzije.

Pored već ozbiljnog interesovanja, Taylor Swift je pomogla distribuciji i prodaji albuma uzastopnim pojavljivanjem u emisijama Jimmyja Fallona i Setha Meyera u četvrtak.

Promociju je nastavila i sinoć, pojavljivanjem u emisiji „Saturday Night Live“, gde je nastupila i izvela nedavno objavljenu 10-minutnu verziju omiljene pesme obožavatelja „All Too Well“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Kako se tebi se dopada  album „Red (Taylor’s Version)“?

Foto: Universal Music Serbia