Halle Berry dobitnica nagrade People’s Choice Awards, uručiće joj Cardi B

Kanal E! je najavio da je oskarovka, rediteljka i producentkinja Halle Berry dobitnica nagrade „The Peoples Icon“ ovogodišnjeg People’s Choice Awards. Cardi B, umetnica koja je osvojila Grammy, uručiće ovu nagradu Halle Berry na ceremoniji. Dobitnici PCA nagrade, koja je i sedam puta bila nominovana, biće nagrađena za doprinos televiziji i filmu, uključujući i njen rediteljski debi u iščekivanom filmu Bruised, koji će se uskoro naći u odabranim bioskopima i na Netflix-u.

Cardi B i Halle će udružiti snage u radu na izvršnoj produkciji za muziku za film, koji će uključivati šest originalnih pesama nagrađivanih umetnica, uključujući i jednu pesmu Cardi B. People’s Choice Awards 2021 će imati prenos na kanalu E! u utorak, 7. decembra u 03:00 časova direktno iz Barker Hangar u Santa Moniki, Kalifornija.

Tokom svoje karijere, Halle Berry je pomerila mnoge granice, režirala je i glumila različite uloge koje su otvorile put mnogima u ovoj industriji“, rekla je Jen Neal, Izvršna potpredsednica za Entertainment Live Events, Specials & E! News, NBCUniversal Entertainment Television and Streaming. „Osim filmskih priznanja i uvođenja trendova, Halle Berry je poznata i po njenom filantropskom radu sa ženama, decom i ugroženim grupama. Halle predstavlja ikonu našeg vremena i iz svih ovih razloga, i još mnogih drugih, čast nam je da joj uručimo The People’s Icon nagradu.“

Kao glumica, producentkinja, reditelj, aktivista, filantrop i modna ikona, Halle Berry je ostavila svoj trag u mnogim oblastima. Jedna od njenih najvažnijih uloga je bila u filmu Monster’s Ball, koja joj je donela Oskara za najbolju glumicu, čime je postala prva crnkinja koja je osvojila Oskara u ovoj kategoriji, a bila je nominovana i za Golden Globe za najbolju glumicu za ulogu u Frankie and Alice. Berry je takođe osvojila Emmy, Golden Globe, SAG i NAACP Image nagradu za izuzetnu glumu u HBO-ovom televizijskom filmu Introducing Dorothy Dandridge, koji je i producirala. 

Halle je nedavno snimila The Mothership, gde je učestvovala i kao glumica i kao izvršni producent, a uskoro ćemo je gledati i u naučno-fantastičnom filmu Rolanda Emmericha Moonfall u produkciji Lionsgate, koji nas očekuje u bioskopima 2022. godine, Berry je 2020 debitovala i kao rediteljka filma Brusied, u kom ima i glumačku ulogu.

Pored uspeha u svetu filma, Berry aktivno pomaže Jenesse Centru u Los Anđelesu, koji pruža podršku žrtvama porodičnog nasilja i bori se za eliminaciju nasilja nad ženama i decom. Osim toga, Halle je udružila snage sa Novo Nordiskom i Entertainment Industry Foundation na pokretanju kampanje za borbu protiv dijabetesa i pruža podšku velikom broj humanitarnih organizacija kao što su Afghanistan Relief Organization, Black Lives Matter, Clothes Off Our Back, Love Our Children USA, Make-A-Wish Foundation, Stand Up to Cancer, Revlon Run/Walk, i United Nations World Food Programme (Svetski progam za hranu Ujedinjenih nacija). 

Berry je osnovala i rē•spin, platformu za omogućavanje boljeg pristupa zdravstvenim sadržajima i proizvodima kroz inkulzivnost i komunikaciju. Zasnovan na istraživanju i učenju, rē•spin okuplja ljude širom sveta povezujući ih oko ideje o holističkom pristupu zdravlju.   

Prenos dodele nagrada People’s Choice Awards 2021 na kanalu E! je u utorak, 7, decembra u 03:00 direktno iz Barker Hangar u Santa Moniki, Kalifornija.  Veče će početi emisijom Live from E!: The 2021 People’s Choice Awards i specijalnom reportažom sa crvenog tepiha u 01:00. People’s Choice Awards i Live from E!: The 2021 People’s Choice Awards se rade u produkciji Den of Thieves sa izvršnim producentima Jesse Ignjatovic, Evan Prager i Barb Bialkowski.

Čitav spisak svih katergorija i nominovanih možete naći na internet adresi:  https://www.eonline.com/news/1305316/2021-peoples-choice-awards-complete-list-of-nominees.

Foto: Adrienne Raquel i NBCUniversal International – E!