U okviru #starfest-a koji će biti održan 11. februara na beogradskom sajmu, poznati mladi izvođači Nucci, Sergej Pajić, Crni Cerak i drugi nastupiće zajedno kako bi poslali poruku svima koji trpe neki vid digitalnog nasilja da “nisu sami, da ispričaju svoju priču i da tako zajedno spreče nasilje koje je sve više prisutno među mladima”.  

Statistika pokazuje da je svaka treća mlada osoba u Srbiji doživela neku vrstu digitalnog nasilja. Čak 41% ljudi koji su bili zlostavljani putem interneta razvilo je socijalnu anksioznost, , 37% je razvilo depresiju, a čak 26% je imalo samoubilačke misli”, navodi se na sajtu produkcijske kuće Music star koja pokreće kampanju.

Kako navode, cilj kampanje je da se podigne svest o ovom društvenom problemu, a najveći uticaj na mlade vrlo često imaju upravo njihovi omiljeni izvođači. Muzika je umetnost, ekspresija svake generacije i kao takva treba da ima pozitivan uticaj na naše raspoloženje i na naš život. Zato mi želimo da naši izvođači i publika slave život, i da podignu glas protiv svakog vida nasilja, posebno na internetu koje najviše pogađa upravo njih.

Tim povodom Nucci, Sergej Pajić i Crni Cerak pozvali su sve izvođače, influensere i njihove fanove da učestvuju u javnoj kampanji protiv digitalnog nasilja na svojim digitalnim profilima time što će prilikom kačenja i šerovanja objava  staviti Hashtagove – #slavimoživot #muzikomprotivnasilja #antibullying #anticyberbullying #stopnasilju #starfest

Poznati mladi izvođači čiji hitovi broje milionite preglede na muzičkoj platformi YouTube,  TikTok i koji imaju više miliona pratilaca na Instagramu na ovaj način žele da iskoriste svoj uticaj na mlade da podignu svest o ovom problemu. 

Foto: Antonio Ahel/ATA Images