Da li ste raspoloženi za roman koja će vas zabaviti, ali iz kojeg ćete naučiti i zašto prijatelja voliš zbog onog što nosi iznutra? Baš takav je roman „Gorila gerila“ Dejvid Valijams koji je objavio ProPolis Books, a koji će se naći na polici nekog od vas, jer vam ga u saradanji sa izdavačem poklanjamo.

Erik je dečak koji nakon škole najviše voli da odlazi u zoološki vrt. U školi nema bliskih drugara, a u vrtu ima. Jesu malo neobični ili drugačiji, ali to ne predstavlja smetnju da budu najbolji prijatelji.

Erikov deda-ujak je čuvar vrta. Erikova najbolja prijateljica je Gertruda, s kojom gaji topao odnos, razumeju se i vole da provode vreme zajedno. Gertruda voli da brboće i da se igra, iako živi u kavezu. Jer, Gertruda je gorila.

Prilikom jednog vazdušnog napada, jer 1940. godina je i Drugi svetski rat je u toku, uznemirila se više nego obično. Dovoljno da – pobegne. Leteće baražnim balonom, putovaće vozom, kostimirati se u nevestu, biti gošća u zamku gde žive dve sestre čudnog naglaska i sumnjivog ponašanja.

Uprkos tome što im intuicija govori da ne treba da budu tu, oni ostaju, jer nemaju izbora. Izbeći jedan čaj sumnjivog ukusa. Voziti se podmornicom. Razgovarati s Čerčilom lično. I sasvim mladom kraljicom Elizabetom.

Otkriće zaveru visokog ranga, supertajni neprijateljski plan koji bi, da je uspeo, izmenio tok Drugog svetskog rata. Bar u Valijamsovom romanu, a u njima je uvek sve moguće.

Pa i da gorila i dečak budu najbolji prijatelji.

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućomProPolis Books poklanjamo sjajnu knjigu „Gorila gerila“. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovorite na pitanje „Koju kraljicu je upozala Gertrda?“.  Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 3. februara do 20.00 , a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.