Sebastian Yatra poručuje: Ne očekujem preglede na mojim pesmama
U Sebastianu Yatri postoji novootkriveni osećaj spokoja i zahvalnosti. Nakon što je imao emotivno najtežu godinu u životu, 27-godišnji pevač poručuje direktno iz svog doma u Kolumbiji uoči objavljivanja svog trećeg studijskog albuma, “Dharma”, da gleda na život na potpuno novi i drugačiji način, ali i da mu uspeh pesama nije bitan, već to da muziku stvara sa srcem i ljubavlju.

Mladi pevač prosto zrači pozitivnošću koja se prenosi preko ekrana, pa ga prosto milina slušati i gledati. U svežijem intervjuu prvo se osvrnuo na neka skorašnja dostignuća – recimo, njegova numera “Dos Oruguitas“, iz Disney-jevog animiranog filma “Encanto”, zauzela je drugo mesto na Billboard Hot Latin Songs listi i strimovana je preko 29,5 miliona puta na Spotify-ju, a Yatra je rekao da je to neverovatno: “To je suludo, zar ne? Prosto je sve to magično, sama činjenica da sam radio za Disney. I to je zapravo najduži period koji sam ikada ‘proveo’ na Hot Latin Songs listi. Mislim da mi je ovaj projekat Bog poslao, i ja sam veoma zahvalan na tome”.

Moramo naglasiti da je Yatru izabrao Lin-Manuel Miranda da peva špansku i englesku verziju nakon što je čuo njegovu pesmu “Adios“. Singl je objavljen 2021. godine i deo je njegovog poslednjeg albuma: “To je istinska sreća. Postoji toliko neverovatnih ljudi koje su mogli da izaberu da izvode ovu pesmu, a činjenica da su me pozvali, to je samo deo moje dharme, moje sudbine. Lin-Manuel je to čuo i rekli su mi da ga je to nateralo da oseća mnogo stvari i emocija istovremeno, i da je na kraju rekao: ‘Ovo je glas koji želim da peva Dos Oruguitas’. Dakle, život je zaista nepredvidiv”.

Za kraj, pevač poručuje: “Važna stvar je raditi sa srcem i ljubavlju i ne tražiti rezultate, brojke, uspeh. Samo prenositi emociju i biti veran sebi. Zato je, recimo, ‘Adios’ pesma koju sam napisao i koju sam pevao zbog svih emocija koje sam osećao u nekom trenutku. Nikada nije objavljena da bi bila veliki hit. Da, to da je hit bi bilo super, ali samo želim da pomognem ljudima da prođu kroz istu stvar kao ja, samo što im pomažem kroz muziku”.

 

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram