Samostalna izložba Ognjena Stojanovića u Dečjem kulturnom centru Beograd otvorena je za posetioce 4. aprila 2022. godine, pod nazivom “Izrastanje”.

Ova izložba je predstava radova mladog umetnika i građenja njegovog jedinstvenog stila stripa, karikature i ilustracije. Ona predstavlja Ognjenov razvoj ne samo kroz umetnost, već i kroz život, njegovo shvatanje sveta i situacija u kojima se nalazi. Ognjen Stojanović kroz humor i crtež prevazilazi prepreke svakodnevice i zajedno sa svojim stilom rada odrasta i izrasta u jedinstvenog stvaraoca.

Izložba Ognjena Stojanovića “Izrastanje” u Dečjem kulturnom centru Beograd

Hronološki poređani radovi, od njegovog ranog detinjstva pa sve do tinejdžerskih godina, posmatrača sprovode kroz proces razvoja Ognjenovog uma.

Urednica likovnih programa Dečjeg kulturnog centra Beograd i autor koncepta izložbe, Lidija Seničar, primećuje da bi ova izložba mogla poslužiti i za naučna istraživanja i psihološka opažanja.

“Ognjen je imao sreću da sa šest godina dođe u DKC Beograd i upozna Miletu Miloradovića, likovnog pedagoga i karikaturistu, koji vodi Radionicu stripa i karikature. U Radionici Ognjen uvežbava kako da strpljivo posmatra život oko sebe, kako da pamti i uoči anegdotu, kako da ovlada humorom i da izgradi svoj prepoznatljivi stilski pečat, a iznad svega kako da slobodoumno razmišlja.”- dodaje Lidija

O Ognjenovom talentu govori i izjava Milete Miće Miloradovića u kojoj ističe da je Ognjen jedan od njegovih najboljih i najtalentovanijih učenika.

 

I mi smo se u to uverili uoči večeri otvaranja. Ognjenovi radovi su originalni i dovitljivi, zabavni ali i zreli. Svaka priča je jedinstvena, beskrajno zabavna i dosetljiva i sa Ognjenovim prepoznatljivim ličnim pečatom.

U samostalnoj izložbi stripa, ilustracije, karikature i crteža Ognjena Stojanovića, u Dečjem kulturnom centru, posetioci će imati priliku da uživaju sve do 5. maja 2022. godine, a mi toplo preporučujemo da što pre, zajedno sa prijateljima i porodicom, posetite ovu jedinstvenu postavku.

Autor: Katarina Mandić

Foto: Katarina Mandić i promo