Više od tri decenije, patike sa vazdušnim đonom predstavljaju posebnu sneaker supkulturu, a Air Max modeli iz godine u godinu postavljaju nove standarde kada je reč o inovativnosti, tehnologiji i udobnosti. Brend Nike i ove godine proslavlja siluetu koja je mnogim generacijama promenila način razmišljanja i stil odevanja – Air Max.

Tim povodom, tokom 16. i 17. aprila, od 10 do 20h, u ulici Nikole Spasića 4, biće organizovan niz zanimljivih radionica pod nazivom Nike Fresh Air. Zainteresovani će moći da donesu omiljeni par Air Max patika kojem je potrebno čišćenje ili osveženje, a Nike tim će mu na licu mesta udahnuti novi sjaj i vazduh. Za one kreativnije, organizovana je Manifestory Rug Powered by Buzz radionica – kastomizacija modela i učestvovanje u izradi tepiha u obliku omiljene Air Max patike – ali i Air Max 1 Powered by tike! radionica u okviru koje će zainteresovani oslikavati 3D print makete Air Max 1 modela. Za pomenute radionice je potrebna prijava, a maksimalan broj osoba po grupi je 12.

Posetioci dobre volje, imaće priliku i da pomognu onima kojima je to najpotrebnije, i to tako što će donirati svoje stare modele Nike patika, koje će nakon reparacije, biti prosleđene na adresu Svratišta za decu.

Ljubitelji Air Max patika moći će da čuju i više detalja o istoriji kultnih patika i modelima koji su bili inspiracija mnogim umetnicima i sportistima. Kroz interesantnu priču prisutne će voditi Jelena Dubovac, regionalni Nike brend menadžer, Maks Streetlife, najveći kolekcionar patika na Balkanu i popularna rep grupa THCF.

Kao uvod u proslavu posetioci Nike radnje u TC Galerija, imaju mogućnost da kupe jednu od nekoliko atraktivnih majica sa Air Max stikerom i na pravi način se opreme za još jedan nezaboravni vikend pun zanimljivih i interaktivnih dešavanja.