Naša koža je naše ogledalo: na njoj se vidi kako se osećamo, šta nas muči, da li više vremena provodimo napolju, izloženi suncu, vetru, smogu… A stres koji doživljavate u školi posebno utiče na probleme s njom. Stres zbog ispitivanja, ocena i prezahtevnih profesora bitno utiče na kožu, što je i naučno dokazano. Naime, stres podstiče veću proizvodnju hormona adrenalina, a on pak izaziva pojačani rad lojnih žlezda. To u prevodu znači da su akne i bubuljice sastavni deo života svakog tinejdžera, a sa njima dolaze i tamne fleke i tragovi od akni koji dodatno utiču na samopouzdanje mlade osobe.

Znamo da znate, ali moramo da vam ponovimo da se sa problemom akni, koji osim estetskih izaziva i emocionalne probleme poput pada samopouzdanja, suočava 95% adolescenata i 40% odraslih, a iskustva pokazuju da borba protiv akni, čak i uz podršku dermatologa i adekvatnu negu, dugo traje. Dodatno rezultati te borbe često nisu zadovoljavajući ni kada se problem akni umanji ili nestane, jer na koži nakon toga ostaju tamne fleke koje kvare ujednačenost tena.

Stručnjaci zato naglašavaju da je u nezi kože sklone aknama, pored redovnog i temeljnog čišćenja i nege adekvatnim preparatima, veoma važna specijalno formulisana zaštita od sunca, jer UV zraci mogu da pogoršaju hiperpigmentacije koje su posledica akni. A sa prolećem koje je tu, jasno vam je da je zaštita od sunca neophodna, jer mnogo više vremena povodimo napolju.

Izlazeći u susret potrebama svojih korisnika, sa ciljem da njihov život menja na bolje, Eucerin® je zato, u saradnji sa dermatolozima i farmaceutima, već dokazano efikasnoj Eucerin®DermoPURE liniji pridružio preparate specijalno formulisane da umanje tamne fleke od akni. Takođe, da bi nega u borbi protiv akni i njihovih posledica bila potpuno zaokružena, u okviru Eucerin® linije za zaštitu od sunca formulisan je preparat koji je namenjen za zaštitu od sunca masne kože sklone aknama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eucerin (@eucerin_srbija)

Ali moramo da krenemo od početka jer je pravilna nega kože sklone aknama i bubuljicma jako bitna kako bi ih pobedili i postoje koraci koje ne smete da preskačete čak ni kada se vratite sa žurke kasno uveče.

Čišćenje kože je prvi korak u borbi protiv akni i bubuljica. Ujutru se koža čisti kako bi se uklonio višak sebuma i izumrele ćelije kože nataložene u toku noći, a uveče kako bi se uklonila šminka i nečistoće koje su se nakupile na licu tokom dana.

Koristite blage, ali efikasne preparate za čišćenje lica, kao što je Eucerin® DermoPure gel za čišćenje kože u kombinaciji sa mlakom vodom, a nakon toga nanesite bezalkoholnu Eucerin® DermoPure Micelarnu vodu.

Ne brinite, akne i bubuljice su pod kontrolom!

Eucerin® DermoPure Micelarna voda je osvežavajući rastvor sa APG kompleksom: blagim, ali efikasnim sredstvom koje nežno uklanja šminku, čisti i tonira kožu. Ne sadrži alkohol, blago ali efikasno uklanja šminku sa očiju i lica, bez iritacija. Brza i laka za upotrebu, pomaže da pripremiš kožu za nanošenje topikalnih preparata za tretman akni ili hidratantne kreme. Testirana je i dokazano je kompatibilna za primenu kod osetljive kože, uključujući i osetljivu kožu oko očiju. Takođe je dokazano bezbedna za oči i osobe koje nose sočiva.

Dovoljno je da se umijete, a potom na tupfer nanesete micelarnu vodu i nežno očistite oči, lice, vrat i dekolte. Koristite novi tupfer za svaku primenu, a postupak ponavljajte dok tupfer ne bude čist. Pošto ste očistili lice nanesite na njega odgovarajući preparat za negu i ne zaboravite da koristite preparat za zaštitu od sunca u toku dana, ali o tome ćemo malo kasnije, jer ima još koraka u nezi koje valja isprati.

Kako bi svojoj koži pružili adekvatnu negu jednom nedeljno bi valjalo uraditi piling, a savršen saveznik će vam biti Eucerin® DermoPure piling. Piling za masnu i problematičnu kožu sadrži formulaciju bez ulja, sa mlečnom kiselinom, deluje direktno na mestu problema, a ne isušuje kožu. Pogodan je za lice i telo, mikročestice za čišćenje pora nežno skidaju izumrle ćelije sa kože, ne oštećujući je.

Ne brinite, akne i bubuljice su pod kontrolom!

Pore su očišćene, količina nečistoće i mitisera je smanjena, a koža je primetno čistija i nežnija nakon tretmana. Pokvasite lice, malu količinu pilinga stavite na dlanove i blago umasirajte na lice, a zatim dobro isperite i nanesite odgovarajući preparat za negu. Eucerin® u svom asortimanu ima zaista veliki izbor preparata koji će vam u zavisnosti od stepena ozbiljnosti akni i od medikamentozne terapije koju neko od vas primenjuje, pomoći da pravilno negujete kožu.

Ukoliko je osoba na medikamentoznoj terapiji akni, Eucerin® DermoPure Komplementarna umirujuća krema ublažava njene neželjene efekte. Treba je naneti pet minuta nakon tretmana kako bi terapiju koža potpuno upila.

Ako su akne blagog do umerenog stepena i osoba nije na medikamentoznoj terapiji, preparat za hidrataciju sa umirujućim i mat efektom kao što je Eucerin® DermoPure Matirajući fluid, ujutro i uveče je odličan izbor.

Ali kako smo već istakli, ovih dana nikako ne izlazite napolje bez zaštitnog faktora te je naš predlog da u svoju dnevnu rutinu ubacite Eucerin® DermoPure Serum sa trostrukim efektom za masnu i problematičnu kožu koja ima tamne fleke od akni i Eucerin® DermoPure Zaštitni fluid SPF 30.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eucerin (@eucerin_srbija)

Mnogim ljudima ostaju tragovi posle akni (postinflamatorna hiperpigmentacija ili skraćeno PIH) dugo nakon povlačenja akutne faze akni. Posle borbe sa bubuljicama, često ostaje problem tamnih fleka i tragova, koji mogu da budu prisutni po nekoliko godina a čak i deceniju, uz uticaj sunca koje pogoršava simptome.

Istraživanja nam pokazuju da okvirno 1 do 2 osobe ima problem sa tamnim flekama od akni, podjednako su im podložni i muškarci i žene i kod svih tipova kože mogu da se jave tamne fleke od akni, iako su češće kod tamnijih tenova kože.

Eucerin® DermoPure Serum sa trostrukim efektom koji sadrži patentirani Thiamidol deluje u korenu nastanka hiperpigmentacija i ublažava uporne tamne fleke od akni i sprečava njihov ponovni nastanak. U svom sastavu ima i salicilnu kiselinu koja efikasno sprečava simptome masne i problematične kože, Likokalkon A prevenira nastanak novih simptoma, a sebum rgulatorna tehnologija pruža dugotrajan mat izgled i toje lice će biti bez neželjenog sjaja.Serum se nanosi ujutru i uveče, na celo lice, uz izbegavanje područja oko očiju. Nakon seruma nanesi odgovarajući preparat za negu. Naša preporuka je da naneseš ujutro kako bi se pospešila efikasnost Eucerin® DermoPure Zaštitni fluid SPF 30, a DermoPure Matirajući fluid uveče.

Ne brinite, akne i bubuljice su pod kontrolom!

Serum sa trostrukim efektom ima pojačanu efikasnost kada se koristi zajedno sa Eucerin® DermoPure Zaštitnim fluidom SPF 30 i ova kombinacije će vam sigurno pomoći da ovog proleća i leta uspešno držite situaciju sa aknama, tamnim fleka i tragovima od konrolom.

Zaštitni fluid SPF 30 za masnu i problematičnu kožu omogućava da sprečiš simptome masne i problematične kože i konačno pobediš tragove od akni jer deluje:

Protiv tamnih fleka: SPF 30 UVA/B filteri sprečavaju tamnjenje fleka od akni uzrokovano suncem i preveniraju njihovo nastajanje

Protiv simptoma masne i problematične kože: Antibakterijski Dekandiol pomaže u sprečavanju simptoma masne i problematične kože, dok Likokalkon A umiruje iritacije.

Protiv neželjenog sjaja: Sebum regulatorna tehnologija pruža dugotrajan mat izgled.

Zaštitni fluid SPF 30 za masnu i problematičnu kožu im laganu teksturu, brzo se upija, nemastan je, ne zapušava pore, ne izaziva akne, antibakterijski je i blago parfimisan i idealan je izbor za zaštitu od sunca za sve koje muče bubuljice i akne.

Naime već smo istakli da je nanošenje preparata za zaštitu od sunca jako bitan korak u jutarnjoj nezi. Kada je koža sa bubuljicama izložena suncu javlja se rizik da sunce izazove nastanak hiperpigmentacija na mestu bubuljice. Takođe, javlja se i osetljivosti na svetlost koja je povezana sa primenom lekova za akne. Eucerin® Oil control Gel-krem za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30 ili SPF50+ pruža nivo zaštite koji je potreban koži i treba je naneti pre nego što se nanese korektor i šminka. Ako nanosite zaštitu za sunce posle medikamentozne terapije akni sačekajte 5 minuta kako bi omogućila koži da potpuno upije tretman.

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu. Eucerin® Oil control Gel-krem za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30 ili SPF50+ je preparat za zaštitu kože lica od sunca za svaki dan, formulisan za masnu i kožu sklonu aknama.

Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.Sebum regulatorna tehnologija za kontrolu produkcije sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro-česticama čini kožu trenutno suvom na dodir i pruža dugotrajni efekat protiv sjaja koji traje do osam sati.

Eucerin® Oil control Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ ne sadrži parfeme i ima izuzetno laganu, nemasnu teksturu. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži i na koži sklonoj aknama.

Svi znamo da tim stručnih lica u kompaniji Eucerin® vredno radi i svake godne nas oduševi novim proizvodima koji nam pomažu da naša koža bude negovana i zaštićena. Najnoviji proizvod u Eucerin® portfoliu je Eucerin® Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ koja će verujemo biti omiljena među tinejdžerima.

Eucerin® Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ ima isti sastav i dejstvo kao i gore pomenuti gel-krem uz jedinu razliku – dostupan je u dve nijanse, svetlijoj i tamnijoj, pa osim što koži pruža efikasnu i pouzdanu zaštitu od sunca i negu bez sjaja, ovaj gel-krem ujednačava ten i pokriva tragove od akni i fleke, što je za osobe koje imaju masnu kožu, koja je sklona aknama veoma važno. Idealan izbor sad kad je napolju toplo, a devojke ne žele da se odreknu pudera.

Sve o proizvodima koje smo vam predstavili možete da pronađete na sajtu www.eucerin.rs, a pored toga pročitajte i savete koji se mogu naći na njemu. Kada je reč o nabavci Eucerin® proizvoda potražite ih u svim bolje snabdevenim apotekama i Lilly drgerijama.