Dragi čitaoci  serijaBridgerton se konačno vratila na Netflix i napokon možemo da gledamo Anthonyja Bridgertona (Jonathan Bailey) i razvitak njegove ljubavne priče. Da vam damo rezime prve sezone, serija prati priču Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) koja je napravila svoj debi na  Regency London „tržištu braka“. Nailazeći na par prepreka na svom putu, Dafne uspeva da pronađe ljubav svog života, Simona Bassetta (Rege-Jean Page), takođe poznatog kao vojvoda od Hejstingsa. Druga sezona serije, koja je zasnovana na drugoj Bridgertonovoj noveli Julie Quinn „The Viscount who loved me“ (Vikont koji me je voleo), osvetljava Antonijevu potragu za suprugom. Dok će fokus biti na Baileyovom liku ovog puta, Dynevor će se pojavljivati u odabranim epizodama u svojoj orginalnoj ulozi. Ako želite da saznate nešto više o ovoj talentovanoj glumici, pročitajte ostatak teksta, o malim zanimljivostima.

Dolazi iz šou biznis porodice

Za one koji nisu upoznati sa zabavnom industrijom Britanije, majka mlade glumice, Sally Dynevor, je najpoznatija po svojoj ulozi Sally Webster u popularnoj sapunici „Coronation street“. Sa druge strane, njen otac, Tim Dynevor je scenarista serije „Emmerdale“.

Počela je da glumom sa 14 godina

Phoebe Dynevor  je debitovala veoma mlada, sa 14 godina, u ulozi Siobhan Mailey, u petoj sezoni britanske drama serije „ Waterloo road“. Nakon toga pojavila se u ostvarenjima „Monroe“ i „The Musketeers“ .

Izlazila je sa Petom Davidsonom

Pre Kim Kardashian , mesto u Petovom srcu imala je upravo Phoebe Dynevor. Ako ne verujete , dobro ste pročitali, Pete Davidson je izlazio sa zvezdom Bridgertona prošle godine, kako zvanično prenosi People. Prema izveštajima, Dynevor i Davidson su počeli da se zabavljaju u martu 2021. godine, a četiri mesec kasnije, ovo dvoje napravili su prvo javno pojavljivanje kao par u Londonu. Kako god , par se razišao u avgustu 2021. godine, nakon što su zajedno proveli pet meseci.

Ambasador je  ActionAid UK

Dynevor je postala ambasador za ActionAid UK prošle godine. Kako bi odala počast svojoj saradnji , glumica je učestvovala u internacionalnoj dobrotvornoj saradnji podizanja svesti o uticanju klimatskih promena na žene i devojke.

Naučila je da jaše konja na poprečnom sedlu za potrebe serije Bridgerton

Dok je snimanje prve sezone Bridgertona bilo u toku, glumica je morala da nauči kako da jaše konja na poprečnom sedlu. Uprkos sticanju nove veštine, glumica je gajila nade da će njen lik, Dafne, imati priliku da demonstrira drugačiji stil umesto toga. „Postoji scena gde Dafne mora da skoči na konja i da odjaše negde prilično brzo, i stvarno sam se zalagala da ne jaše u poprečnom sedlu.“ rekla je za Elle i dodala: „Pomislila sam da to neće niti ona, da kada se nešto prilično teško događa, da neće da jaše poprečno sedalo. „

Ovo su neke zanimljive činjenice o mladoj glumici Phoebe Dynevor. Mi sa oduševljenjem pratimo njen rad i očekujemo još sjajnih uloga, dok je za sada gledamo u drugoj sezoni serije Bridgerton.

Tekst: Tijana Antonić

Foto: LIAM DANIEL/NETFLIX © 2020