Jedan od najistaknutijih mladih kantautora regionalne muzičke scene, Filip Rudan predstavlja dugoočekivani singl na hrvatskom jeziku! U pitanju je nova autorska balada pod nazivom „Razine“ kojom, uz impresivne vokalne i instrumentalne sposobnosti, otkriva nove nivoe kako svog muzičkog puta, tako i iskrenih emocija kojima svaki put očarava brojne slušaoce. Uz numeru, objavljen je i atmosferičan muzički video za čiju režiju je bio zadužen Benjamin Strike, a koji je Filip poklonio publici na svoj rođendan.

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Ideja je došla spontano. Prvo sam smislio tekst, dok sam u vožnji gledao kroz prozor“, otkriva autor šaleći se kako ga prozori očigledno motivišu s obzirom na to da je i prethodni singl „He’s Not The One“ nastao dok je kroz prozor posmatrao kišu. Muzika je, kaže, došla naknadno iste noći: „Ležao sam u tri ujutru i jednostavno mi je melodija ušetala u glavu. Odmah sam skočio iz kreveta i na mobilnom snimio info, iz toga se kasnije razvilo i sve ostalo.“

Tematika pesme je ljubavna, namera autora bila je da nosi univerzalnu poruku i podstakne slušaoce da pronađu sopstvene opsege u njoj. Pored toga, muzičar otkriva da pesma za njega nosi poseban, lični, značaj, budući da ga upravo ljubav vodi do nivoa euforije. Muziku i tekst potpisuje Filip, dok je za produkciju izdanja bio zadužen Niko Nobilo koji je uz Ivana Oreškovića kreirao i aranžman.

Za ideju i produkciju spota zaslužna je Tara Turopoljac koja kaže da je kroz ličnu viziju inspirsanu pesmom želela da dočara značenje ljubavi za koju zna da je jedna od najčešćih Filipovih inspiracija. Atmosfera na snimanju je, prema rečima tima, bila sjajna i svi imaju samo reči hvale za kolege koje su odlično odradile svoj posao uprkos hladnoći koja ih je pratila na setu.

Pažnju publike talentovani kantautor prvi put je privukao učešćem na hrvatskoj verziji muzičkog takmičenja The Voice, a svoj singl prvenac „Blind“ predstavio je na Dori 2021. godine na kojoj je osvojio 5. mesto i istakao se kao jedan od favorita publike. Krajem 2021. objavljuje uspešan singl „He’s Not The One“ koji beleži impresivne rezultate na streaming platformama, kao i sjajne reakcije na prateći spot koje dolaze iz svih delova sveta. U 2022. godini, pored rada na novim numerama, nastavlja niz uspeha među kojima se posebno ističe nagrada Porin za novog izvođača godine, kao i zapažen nastup u Areni Zagreb na koncertu u čast Akiju Rahimovskom.

Izdanje „Razine“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/FilipRudanRazine

Foto: Petra Mikšik