Omiljeni letnji programski specijal “Nedelja ajkula” stiže na kanal Discovery, poslednje nedelje jula. Publika će i ove godine, 34. put za redom, imati sjajnu priliku da obiđe egzotične lokacije, od ostrva Eksuma na Bahamima do Papua Nove Gvineje. Radeći sa desetinama najuglednijih svetskih biologa i naučnih institucija, serijal u centar pažnje stavlja inovativnu tehnologiju koja se koristi za istraživanje ajkula, kao i njihove obrasce parenja i migracije, ali prikazuje i nove, neotkrivene vrste.

Tokom nedelje ajkula, pored nekoliko repriznih termina, gledaoce Discovery kanala očekuje pet premijernih emisija koje podižu adrenalin.

„Ajkula protiv krakena“ – 28.7. u 23:00

Šokantni događaji u zalivu oko ostrva Gvadalupe, zaintrigiraće maštu doktora Tristana Gatridža. Fotografije velikih belih ajkula sa čudnim ožiljcima, za koje se veruje da su od džinovskih lignji, povešće doktora u istraživanje koja ima za cilj da sazna što više o borbi između ovih morskih nemani.

„Ajkula protiv Mehura ubice“ –  29.7. u 23:00

Novi okeanski fenomen poznat kao Mehur ubica, šalje mlade velike bele ajkule pravo na posluženje čudovištu dugačkom šest metara, kod obale ostrva Gvadalupe. Tim stručnjaka zaroniće duboko kako bi otkrio da li mlade ajkule preživljavaju ili postaju plen. 

„Nedelja ajkula sa Džekesovcima 2“ – 30. 7. u 23:00

Zastrašujuća misija, započeta prošle godine, dovela je do Pupijevog krvavog susreta sa ajkulom. Njegove kolege Džoni Noksvil, Kris Pontijus, Vi Men, Džesper, Dark Šark, Zek Holmes pokušaće da pomognu svom prijatelju da prebrodi strah od velike morske životinje.

„Rober i ajkule“ – 30.7. 2022. u 00:00

Mogu li ajkule namirisati krv na kilometar i po udaljenosti? Jutjuber, inženjer i pronalazač Mark Rober i morski biolog, stručnjak za ajkule Luk Tipl udružuju se da saznaju.

„Neslane šaljivdžije: Spektakl za Nedelju ajkula“ – 31.7. 2022. u 23:00

Kraljevi neustrašivosti pošli su u misiju razbijanja mitova. Neslane šaljivdžije pokušaće da na sebi svojstven način dokažu da ajkule nisu ljudožderke – uz ekstremne, užasavajuće izazove.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]