The Chainsmokers prvi muzičari koji će održati koncert na ivici svemira

Američki duo The Chainsmokers će ući u istoriju kao prvi bend koji će održati koncert na ivici svemira, prenosi LadBible.

Drew Taggart i Alex Pall sviraće u kapsuli koja će biti pričvršćena za stratosferski balon. Privatna kompanija za istraživanje svemira World View organizovaće koncert za pamćenje, a dance-pop bend će se pridružiti grupi uglavnom naučnika i inženjera na jednom od svojih inauguracijskih letova 2024.

DJ duo Chainsmokers je u izjavi za AP rekao sledeće: „Uvek smo sanjali o odlasku u svemir i oduševljeni smo time da sarađujemo s World Viewom koja će nam omogućiti ovu pustolovinu i iskustvo

„Znamo da će pogledi na Zemlju i svemir biti neverovatni i inspirativni i nadamo se da ćemo ovaj let iskoristiti za kreativnost na budućim projektima“, dodali su momci.

Iz kompanije ističu kako su se odlučili upravo za ovaj bend zbog toga što njihova muzika dopire do mnogo grupa različitog uzrasta te da strast kojom momci pristupaju muzici odgovara njihovoj strasti prema razvoju radikalno bolje budućnosti na planetu.

Ryan Hartman, glavni izvršni direktor novonastale kompanije za svemirski turizam, je dodao da je sve to deo cilja kompanije da svojim radom inspiriše „nove perspektive“.

„Razmišljamo o inspiraciji novih perspektiva i o tome kako te nove perspektive mogu dovesti do radikalno poboljšane budućnosti naše Zemlje. Sposobnost da dopremo do publike grupe The Chainsmokers kroz rad Alexa i Drewa doprinosi i našoj misiji. To je nešto čime sam lično inspirisan i zbog čega sam uzbuđen“, ispričao je Hartman.

DJ duo proslavio se singlom #Selfie iz 2014. i može se pohvaliti s pet hitova koji su završili među prvih 10 na Billboardovoj Hot 100 listi. Ove su godine objavili svoj četvrti album So Far So Good, a 2019. publika Exita je uživala u njihovom nastupu.