Koji to 10 tipova prijatelja svi imamo u životu? I zašto nas ponekad nerviraju, a svejedno ne možemo bez njih saznaj na portalu superteen.rs

1 Žickaroš

Uobičajeno: „Mogu li da pozajmim tvoj marker?“ A nakon toga možeš da se pozdraviš sa svojim markerom. Stalno nešto uzima od tebe… ČOVEČE!!!  Dobre strane: Lepo je deliti stvari sa društvom! To ide u paketu. Savet: Traži i ti ponekad od njih! ;-) Kladimo se da i tvoj drug/tvoja drugarica takođe tako rado deli stvari sa tobom?!

2 Sveznalica

Uobičajeno: Prema njegovom/njenom mišljenju ti sve radiš na pogrešan način i deluješ kao da ništa ne znaš! Pritom i on/ona ume svašta da brblja! Dobre strane: Znaš da ne želi na taj način da te naljuti, već da ti pomogne. A i onaj ko svašta zna, uvek traži priznanje! ;-)

3 Ispaljivač

Uobičajeno: „Uuups! Ipak ne stižem!“ Stalno te ispaljuje! Naravno u poslednjem trenutku, kada si već uveliko na putu ka mestu sastanka. Dobre strane: On/Ona kao organizator je apsolutni promašaj. Ali ne i kao drug/drugarica. Ako zatreba, biće tu kada poželiš.

4 Najbolji prijatelj

Uobičajeno: Najbolji prijatelji se NIKADA ne ustručavaju da ti nešto kažu. Smeju ti se kada se sapleteš i otvoreno ti kažu: „Taj outfit izgleda glupavo!“ Au! Dobre strane: NIKO te ne podržava tako kao najbolji drug/najbolja drugarica! Naravno, ponekad je teško čuti istinu- ali BFF ne želi da te laže!

5 Buntovnik

Uobičajeno: Zeza roditelje, izbegava školu… Stalno te nagovara da preduzmete mega glupe akcije, koje bi mogle baš da naljute druge! Dobre strane: Ni sa kim nećeš imati toliko otkačenih i nezaboravnih trenutaka kao sa njim/njom. Jedno je sasvim jasno: Ako nekoga razljutite, držite se i u posledicama uvek zajedno!

6 Pričalica

Uobičajeno: „Imam dvojku iz matematike…, večeras jedemo picu… bla, bla, bla…“ Trebalo bi ti još jedno uvo da pohvataš sve što ti priča! Ah! Koga sve to zanima? Dobre strane: Nekome pričati apsolutno sve pravi je dokaz poverenja! A sigurno je i to da pričalica ume odlično da sasluša ako nešto poželiš da podeliš sa njim/njom!

7 Klon

Uobičajeno: „O, strava cipele“, kaže klon i sledećeg dana ima iste takve. Sa klonom i protiv svoje volje izledaš kao da ste se uniformisali. Ma daj…mora li tako? Dobre strane: Gledaj na to kao na kompliment! Jer je zaista cool što neko želi da ima outfit kao što je tvoj! Komplimentima samo podstiče tvoje samopouzdanje!

8 Kralj/ica drame

Uobičajeno: Drama ovamo! Drama tamo! „Ne znam fiziku!“ ili „Mama neće da mi kupi novi telefon!“. Uvek ima nekog povoda za jadikovanje. Dobre strane: Svoje brige treba podeliti i olakšati sebi- a to je najbolje uraditi sa dobrim prijateljem! Dakle: SA TOBOM! Na kraju krajeva, i ti uvek možeš svoje muke podeliti sa njim/njom i sigurno je da će ti pomoći! ;-)

9 Klovn

Uobičajeno: BLAM! Tupave fore ili glupe grimase- razume se, u javnosti- su omiljena aktivnost klovna. A ti naravno stojiš pored i želiš da propadneš u zemlju… Dobre strane: Nebitno koliko je situacija loša, sa klovnom uvek jednostavno moraš da se smeješ! Zahvaljujući njegovim smešnim promašajima, brzo se oporaviš od blama! ;-)

10 Potajna simpatija

Uobičajeno: On/Ona izgleda super, zabavan/na je i uz to previše fin/a! Totalno si zaljubljen/a u svog najboljeg druga/najbolju drugaricu, šalješ signale, daješ komplimente, ali on/ona to ne kapira! Često te to nervira! Dobre strane: Svejedno da li ćete biti zajedno ili ne, bilo bi strašno da osobe koje se tako dobro razumeju, kao vas dvoje, ne budu jedno uz drugo. Dakle, uživaj u divnom prijateljstvu i ne stresiraj se oko moguće veze!

Sada kada ste pričitali tekst, razmislite imate li ovih 10 tipova prijatelja u svom životu i obavezno nam javite!