5 stvari koje niste znali o Anne Hathaway

Tokom nekoliko zadnjih meseci Anne Hathaway se vratila pod svetlo reflektora, serijom visoko profilnih uloga i nekih ozbiljno impresivnih bombastičnih stilova.

Prvo je bilo njeno pojavljivanje Apple TV + seriji „We Chrashed“, koja prikazuje uspon i pad WeWorka, a nedavno je bila i na crvenom tepihu u Kanu, kako bi promovisala svoju nadolazeću dramu „Armaggedon Time“, u kojoj glumi sa  Oscarom Isaacom i Jeremyjem Strongom. Takođe, primećena je na setu psihološkog trilera „Mother’s Instict“ sa Jessicom Chastain. U čast glumičine karijere u usponu ovde možete pronaći pet stvari koje verovatno niste znali o Anne Hathaway.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Pored svojih glumačkih ambicijama, Hathaway  je imala san da postane časna sestra kada je bila dete.

Jednom je podelila: „Kada sam bila mala, mislila sam da postanem časna sestra neko vreme. Znate kako je kada odrastate i želite da budete pregršt različitih stvari, ali sam zapravo želela da budem glumica, pre nego časna sestra.“

Anne Hathaway, koja je odgajana kao rimski katolik, odvojila se od crkve upravo kada i njen stariji brat.

„Cela porodica prebacila se u Anglikansku episkopsku crkvu nakon što se moj stariji brat odvojio. Zašto bi podržavala organizaciju koje je ograničavala poglede mog voljenog brata? Tako da sam … ništa“, izjavila je Anne. „ Formiram se. Ja sam posao u napredovanju“ dodala je glumica.

Njena velika uloga došla je nakon što je pala sa stolice tokom audicije.

Glumičin prvi uspon na globalnom nivou, bio je nakon što je osvojila ulogu Mie Thermopolis u „The Princess Diaries“, ali za razliku od drugih klasičnih uspešnih priča Anna je zaslužila ovu ulogu nakon samo jedne audicije. Priča ide ovako: Putovala je u Novi Zeland da bi ostvarila ulogu u nezavisnom filmu „The other side of heaven“ i imala 26 časovni zastoj u Los Anglesu, gde je otišla na audiciju za mali film „The Princess od Tribeca“ ( prvobitni naziv za The Princess Diaries). Tamo se upoznala sa direktorom Garryjem Marshallom i odmah su se uklopili. „U nekom trenutku, tokom audicije Hathaway se priseća „postala sam veoma nervozna i pala sam sa stolice  i mislim da ga je to najviše impresioniralo.“

I dalje oseća zahvalnost za svoju prvu ulogu.

Svake godine, od 2001. i izlaska  filma „The Princess Diaries“, Hathaway se priseća i zahvaljuje na godišnjicu filma. „Sećam se dana i šaljem svoju zahvalnost univerzumu, jedno najiskrenije hvala, jer je to bio dan kada su se ostvarili moji snovi. Postoji mnogo aspekata mog života koji su veoma stvarni, ali i mnoštvo onih koji su kao bajka. To je bio dan kada je moja bajka počela.“

Njena karijera ima mnogo „Šta je moglo biti“ momenata.

Dok je glumila u mnogo popularnih filmova prošle decenije, ona je zapravo odbila glavnu ulogu u komediji Judda Apatowa „Knocked Up“. Zašto? Zato što joj je bila jako neprijatna eksplicitna scena rađanja u filmu.

„Moj problem sa tim je bio to što nisam imala iskustva u majčinstvu, nisam znala kako ću se sa druge strane osećati na temu rađanja“ izjavila je glumica 2012. godine, samo četiri godine pre nego što će na svet doneti svog prvog sina Johnatana. Drugog sina Jacka rodila je 2019. godine. Dodala je tada: „Dodala je: „Mogla bih da izbacim dete i pomislim, pa, stvarno sam trebala da snimim taj film.“ Uloga je, naravno, pripala Katherine Heigl.

Ne plaši se da prihvati savete svoje majke kada radi na velikim ulogama.

Kakva majka , takva ćerka! Annina majka, Kate, scenska glumica, igrala je ulogu Fantine, tokom prve američke putujuće turneje „Les Miserables“, iste one koja je glumici donela Oskar 2013. „ Ona mi je govorila o svom iskustvu u ulozi Fantine i to mi je dalo još više samopouzdanja da je to u mojoj krvi“ rekla je glumica. „Mislim da mi je to omogućilo da se povežem na dubljem nivou sa likom, znati koliko je to njoj značilo.“ Annina majka je kasnije podelila da se kćerkino napeto proučavanje lika završilo tako što joj je ona objasnila stvar, dve o liku . „Znam da sam njena majka, ali mislim da je savršena Fantine.“ rekla je za Los Angeles Times. „Ne osećam da sam zaronila u Fantine toliko duboko kao ona . Anne mi je zapravo otvorila oči ka liku, zahvaljujući istraživanjima koja je obavila.“

Ovo su neke zanimljive činjenice o ovoj itekako talentovanoj glumici. Nas zanima da li ste vi znali za nešto od ovoga, a ako ne, koje je vaše mišljenje.

Tekst: Tijana Antonić

Foto: Instagram