Početak prikazivanja najnovijeg animiranog ostvarenja „FINIKOVE AVANTURE“ se približio i zato vas u saradnji sa MegaCom filmom vodimo u bioksop i to na pretpremijeru. Delimo 3×2 karte za nedelju, 25.9. u 16 časova u bioskop mts Dvorana zato budite brzi i javite nam se na mail redakcija@superteen.rs  kako iste među prvima gde na velikom platnu videli priču o malim nevidljivim stvorenjima –Finicima čime filmska jesenja sezona 2022. započinje u znaku toplih priča namenjenih roditeljima i deci.

To je društvance čupavog izgleda, izuzetno šarenog krzna, neobičnih imena, ponekad i prgavog karaktera i o njihovom postojanju u našim kućama ne zna niko. Ova krznena stvorenja koja postoje među ljudima kako bi se starala o čistoći kuće. Finik je mladi pripadnik fina, kojeg ne zanima održavanje čistoće, već smišlja načine kako da pravi smicalice drugim finicima. Ali sve se menja kada upoznaje devojčicu Kristinu.

Kako bi Pinkfin, Mafin, Pankfin, Grifin, Tinfin, ali i Kristina verodostojno zvučali domaćoj publici, sinhronizacija animacije „FINIKOVE AVANTURE“ upravo je završena u jednom od naših studija, a Đorđe Stojković, Darija Vračević, Marko Kon samo su neki od ličnosti čije ćemo glasove čuti i prepoznati uskoro na velikom platnu.

„Volim da učestvujem u sinhronizacijama zato što one razvijaju maštu, volim da gledam crtane fimove“ ističe glumac Đorđe Stojković napomenuvši kakva je poruka koju nam priča šalje i koju možemo da prepoznamo:

„Nekada moramo svoje želje i prohteve i svoj način života i rutinu ostaviti po strani zarad prijateljstva i ljubavi pre svega, a kako bismo pomogli drugoj osobi, tačnije voljenoj osobi. Čini dobro, dobro će ti se vratiti“.


Darija Vračević, koja već godinama profesionalno pozajmljuje glas animiranim likovima među kojima su Mei Mei u „Pocrveneloj pandi“, Đulija u crtanom „Luka“, a potom i uloge u hitovima „Koko“, „Mali šef“ i drugi, za devojčicu Kristinu koju tumači u FINIKOVIM AVANTURAMA kaže da se pripremala jednako kao i za ostale sve ostale uloge:

Ona je jedna veoma hrabra i dobra devojčica. Seli se u novi grad, u novu kuću za koju se sumnja da je ukleta jer tu žive Finici. Finike ljudi ne mogu da vide. Oni nisu zli, ali mogu biti lenji i praviti nestašluke.

U ostalim ulogama našli su se i Marko Kon, Nemanja Mihajlović, Ognjen Amidžić i drugi.