Misliš da preterujemo? Ne, jer trendovi dolaze i prolaze, a neke tajne lepote su večne i neki trikovi i saveti važe zauvek… Zato pažljivo čitaj i pamti 15 najboljih beauty saveta svih vremena!

  1. Manje je uvek više

Ovo je osnovno pravilo šminkanja. S make-upom na licu nikad ne smeš da se osećaš kao “da to nisi ti”. Senka ili ruž ne smeju da budu u prvom planu, oni služe samo zato da istakneš svoju lepotu. Izaberi šta ćeš naglasiti – oči ili usne jer oboje odjednom nije dobra ideja, čak ni za party look.

  1. Nežno s podlogom

Katkad smo u iskušenju da preteramo s puderom, posebno kad nas gnjave dosadne bubuljice. Ali to može izazvati suprotan efekat jer lice može da izgleda kao da je “zabetonirano”. Uvek je bolje odabrati laganu BB ili CC kremu i sunđerom ukloniti višak s brade i na ivicama lica.

ISPROBAJ:

  1. Protiv crvenog i crnog

Bubuljica u nastajanju koja se crveni nasred brade i crni kolutovi ispod očiju – to je ono što najviše mrzimo na našem licu. Nekad nema druge nego da ih zamaskiramo uz pomoć korektora zelenkaste nijanse. Utapkaj ga po bubuljici ili po podočnjacima – ne utrljavaj, samo utapkaj – i potom nanesi svoju uobičajenu BB kremu.

ISPROBAJ: Love Nature korektor u stiku sa čajnim drvetom i limetom, Oriflame: 680 din.

  1. Oprezno s pilingom

Piling je super beauty proizvod jer svojim zrncima uklanja odumrle ćelije s kože i ostavlja je mekom i svežom. No, kako on istovremeno i isušuje kožu, smeš da ga upotrebljavaš samo jednom ili dvaput nedeljno. I uvek ga nanesi na vlažno lice.

  1. Slobodno zaviri u frižider

Zaista je šteta ne iskoristiti moć nekih namirnica u službi lepote. Ako i nisi ljubiteljka “kućnih recepata”, ne zanemari blagodati koje nam pružaju maslinovo ulje (za hidrataciju kose i noktiju), žumance (za regeneraciju kose), med (za lice i usne), limun (za posvetljivanje kose i kože). Od smeđeg šećera i meda možeš, na primer, da napraviš odličan prirodni piling.

  1. Samo na vrhove

Ako ti je kosa tanka i brzo se masti, regenerator nemoj da nanosiš na celu dužinu kose, a pogotovo ne na teme, već samo na vrhove.

15 najboljih beauty saveta svih vremena

  1. “Beauty sleep” je zakon

Kad se na tvom mobilnom isprazni baterija, staviš ga na punjenje, zar ne!? Tako je i s našim organizom: san je naše punjenje baterija. Osam sati noćnog sna je o-b-a-v-e-z-n-o. A i u snu možeš da učiniš nešto za svoju lepotu: nanesi na stopala hidratantnu kremu i prespavaj u laganim pamučnim čarapicama, pa će ujutro biti savršeno hidratizirana. Ili ispleti kosu u pletenice i dočekaj jutro sa savršenim talasima u kosi…

  1. U boji šampanjca

Bež, svetlosmeđa, boja breskve i boja šampanjca možda ti se ne čine interesantnim nijansama za senke, ali su upravo one savršene za dnevni isgled. Svetle boje, posebno sa sedefastim (svetlucavim) odsjajem čine oči vizualno većim.

ISPROBAJ: Too Faced Natural Eyes senke

  1. Odaberi svoj mirisni potpis

Može to da bude parfem, eterično ulje i losion za telo koji super miriše – odaberi miris po kojem će te svi prepoznati. Sveži i citrusni – ako si aktivna devojka, nežni i cvetni – ako si romantična i ženstvena ili pak opojan i orijentalan – ako voliš da budeš tajanstvena i egzotična.

15 najboljih beauty saveta svih vremena

ISPROBAJ: Avonov miris Artistique Rose Somptueuse koji odiše božanstvenim mirsisom nara u kombinaciji sa sofisticiranim notama vrtne ruže i senzualne vanile.

  1. Uštipni se za obraze

Ne znaš koja ti nijansa rumenila najbolje pristaje? Uštipni se lagano za obraze nekoliko puta – ružičasta boja koja tako nastane na koži upravo je tvoja idealna nijansa.

  1. Bakterijama pristup zabranjen

Povremeno prebriši svoj mobilni antiseptičkom vlažnom maramicom. Na telefonu se naime sakupljaju bakterije koje se prislanjanjem prenose na lice.

  1. Budi praktična

Ruž nežnoružičaste nijanse (boja breskve) može savršeno da posluži kao kremasto rumenilo za obraze. Nanesi ga malo na vrh prstiju i utapkaj na obraze.

  1. U punom sjaju

Sjaj se ne nanosi poput ruža, jednim potezom od leve do desne strane usana. Treba ga naneti samo na sredinu donje usne. Zatim stisni usne i sjaj ravnomerno razmaži.

ISPROBAJ: Essence extreme care hydrating glossy lip balm, 399 din.

  1. Bye, bye makaze

Nije preporučljivo rezati nokte na rukama makazicama (koliko god oštre i precizne bile) ili gricklalicom. To uzkrokuje lomljivost i krhkost, pa je mnogo bolje nokte skraćivati turpijom (ali nikako ne matalnom). Samo kad treba da skratiš vrlo duge nokte, posluži se makazicama.

  1. Smeđe umesto crnog

Ako imaš izrazito svetle oči, svetlu kosu i bled ten, umesto crne maskare, koja može da deluje prenapadno, odaberi prirodniju, smeđu maskaru.