U nedelji koja se uskoro završava održana je 7. konferencija mts Teen Talk, pod generalnim pokroviteljstvom MTS-a. Učesnici su bili iz oblasti obrazovanja, psihologije, glume, muzike, sporta i drugih društveno-socijanih struktura koje tretiraju potrebe i navike tinejdžera. mts Teen Talk je svečano otvorila gospođa Tamara Vučić, koja je sa publikom podelila segmente svog tinejdžerskog perioda, pročitala im neke od stranica dnevnika iz gimnazijskih dana i iskreno govorila sa kakvim dilemama se suočavala u periodu adolescenije.

Održan konferencija mts Teen Talk

Među predavačima je bio veliki broj ličnosti iz javnog života, proslavljeni glumac Miloš Biković i poznati košarkaš Sava Lešić su u panelu Challenge Yourself ukazali mladima na opasnosti koje bi trebalo da prepoznaju i kako da se odupru iskušenjima koja im se nameću, o ulozi porodice kao primarne podrške i postavljanjem jasnog cilja koji treba da slede. Nutricionista Ana Petrović u panelu na temu zdravih životnih navika je ukazala na važnost kvalitetnijeg načina života i ishrane, tinejdžerka Lana Ražnatović zajedno sa Majom Dimitrijević i Andreom Stojanović potpuno otvoreno je podelila svoje iskustvo i ukazala na važnost posmatranja sebe u odrazu ogledala.

Održan konferencija mts Teen Talk

Problem porodičnog i vršnjačkog nasilja otvorili su zajedno sa Gordanom Plemić iz Udruženja “Roditelj” zamenik javnog tužioca Tijana Le Roux i Miodrag Sulejmanović iz Odeljenja za borbu protiv maloletničke delikvencije, ukazavši na važnost prijave svakog oblika nasilja kao prvog koraka u rešavanju ovog problema. Pored ovih tema, publika mts Teen Talka se bliže upoznala sa HPV vakcinom, koja je kako je istakla prof. dr Sanja Radojević Škodrić prva besplatna preporučena vakcina u Srbiji. O njenoj primeni i prevenciji okupljenima su se obratili pored prof. dr Sanje Radojević Škodrić i dr Ana Banko, virusolog, dr Aleksandar Ćetković (Biocell Hospital) i dr Jelena Mitrović, pedijatar, dok je naš poznati mladi glumac Nikola Brun ispričao da je odluku da se vakciniše doneo zbog svog i zdravlja svoje devojke.

Održan konferencija mts Teen Talk

Spoznaja seksualnosti kao jedna od nedoumica tinejdžera i šta ona donosi u otvorenom razgovoru Marije Savić Stamenić i psihologa Gordane Nikolić na sceni se priključila publika, otvoreno iznoseći svoje dileme i nepoznanice sa ovom temom. Panelom Vidi me Dragan Kecman gl. urednik nedeljnika Story i portala www.story.rs i popularne ličnosti iz javnog života, sagovornici Angellina, Leontina i Dušan Petrović, izneli su suštinu konzumacije filtera, da li ih i koliko oni koriste u objavama svojih fotografija, kako se i u kojoj meri suočavaju sa uvredljivim komentarima nepoznatih profila i istovremeno istakavši važnost pravljenja razlike između virtuelnog naspram realnog života.

Prepoznatljivost mts Teen Talk konferenije i značaj njenog održavanja, pored generalnog pokrovitelja prepoznale su I kompanija Frikom koja je u pauzi između panela, učesnicima priredila MACHO BREAK, Imlek sa brendom Balans+, a osveženje tokom celog dana obezbedile su kompanijeKnjaz Miloš sa brendom Tube i kompanija Bambi, sa brendom Plazma.