Sushmita iz Indije je guru za negu kose i video blogerka koja će nam otkriti na koji način i sa kojim preparatima je najbolje tretirati kosu. Ona nam otkriva tajne pomoću kojih će naša kosa ostati zdrava i jaka, ali i brži će rasti.

Ukoliko koristite ove preparate imaćete kosu na kojoj će vam svi pozavideti”, tvrdi ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sushmita (@sushmitas_diaries)

Aloe vera

Za ovu biljku stručnjaci tvrde da je jedna od najlekovitijih na svetu. Aloe veru često stavljaju u preparate za kosu jer podstiče njen rast. Ona takođe hidrira, uništava bakterije, smanjuje perut i balansira nivo Ph vrednosti. Isecite nekoliko listića aloe vere, svaki list dodatno iscepkajte na pola da bi pustio svoj sok. Umasirajte ga u koren glave kako bi poboljšali cirkulaciju. Masku možete ostaviti na glavi i preko noći.

Pantenol

D pantenol je sintetički vitamin B5 i odličan je za obnovu folikula kose. Pantenol štiti kožu, obnavlja prirodni Ph, deluje umirujuće i antiinflamatorno. Stimuliše rast, vraća sjaj kosi i sprečava cvetanje.

Maska: Operite kosu i nanesite pantenol u obliku gela, spreja ili pene. Utrljajte u temen glave. Ostavite neko vreme da deluje a zatim dobro isperite kosu. Hladna voda zatvara pore i poboljšava cirkulaciju  što omogućava brži rast kose. Hladna voda takođe daje sjaj kosi zato kosu ispirajte hladnom vodom.

Jabukovo sirće

Umesto regeneratora preporučuje se korišćenje jabukovog sirćeta s tom razlikom što njega ne morate ispirati. Jabukovo sirće ojačava i umiruje kosu, uklanja prljavštinu i čini je sjajnom i mekom.

Maska od proteina

Uzmite dva jajeta, odvojite belance od žumanca. Belanca dobro umutite i umasirajte u koren kose. Kasnije dobro isperite.

Maska od jaja i konjaka

Jaja su puna proteina koji hrane vašu kosu a konjak sadrži tanin koji kosi daje punoću tako da ćete imati bujniju kosu ukoliko koristite ovu masku: Umutite dva jajeta i čašu konjaka. Dobijenu smesu utrljajte u koren . Ukoliko želite da tretirate celu kosu dodajte maslinovo ulje . Ono će vašoj vlasi dati mekoću.

Eterična ulja

Eterična ulja imaju blagotvorno dejstvo na kosu i hrane je vitaminima. Pomešajte lavandu, jajobu, badem i majčinu dušicu ili dodajte ove sastojke kokosovom ulju. Nanesite na koren i držite masku 2-3h na glavi. Isperite masku hladnom vodom koristeći običan šampon.

Izvor: uspesnazena.com