Nemogućnost putovanja koju smo doživeli u prethodnih nekoliko godina je navela sve da promisle na koje sve načine mogu da provode zajedničko vreme. Takođe, kako smo bili upućeni jedni na druge, porodice su provodile više vremena zajedno nego što su to činile ranije. Ipak, taj trend se i dalje zadržao jer je do izražaja došla važnost provođenja zajedničkog vremena i stvaranje uspomena. Kako su dobre ideje uvek dobrodošle, postoji mnogo načina koji će vam pomoći da organizujete porodično vreme.

Zajedničko vreme tokom nedelje

Koliko god da vam je raspored gust i ne stižete da obavite mnogo toga, potrudite se da uvek pronađete dovoljno vremena za porodicu. Bilo da se radi o vikendu ili vremenu tokom nedelje, pronađite vreme koje će biti posvećeno samo vama. Ovo može da bude neka jednostavna aktivnost i nešto što će vam preći u naviku. Ovo, naravno, zavisi od uzrasta dece pa ćete tako prilagođavati aktivnosti kako ona budu rasla. Organizujte filmsko veče, odlazak u pozorište, kuvanje obroka ili neku društvenu igru u kojoj svi mogu da učestvuju. Često su najjednostavnije stvari one koje svima najviše prijaju jer dobijate priliku da se opustite i prepustite uživanju.

Obilazak prirodnih lepota

Najlepše stvari se ponekad nalaze u našoj najbližoj okolini i nije potrebno organizovati odlazak na neke daleke destinacije kako biste uživali. Organizujte putovanje kolima po okolnim mestima koja imaju bogatu ponudu sadržaja – zoološki vrt, istorijski bitne lokacije ili bogatu kulinarsku ponudu – i fokusirajte se na provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena. Na ovaj način pokazujete jedni drugima koliko je bitno biti posvećen građenju dobrih odnosa i stvaranju uspomena jer je porodica naš najjači stub. Ako uživate u prirodi i istraživanju, otkrijte neke od lepota Srbije i uživajte u novim aktivnostima.

Aktivni odmor

Za one avanturističkog duha, ideja o aktivnom odmoru se uvek usvaja prva. Bilo da želite da pobegnete negde u prirodu ili vam je potrebna organizovana aktivnost kako biste uštedeli vreme i fokusirali se na jednu aktivnost, izbor je velik. Porodice najčešće biraju destinacije u prirodi koje nude ceo paket pa tako ne moraju da se brinu o ispunjenom danu, nego samo treba da uživaju. Upravo zato su svake godine najtraženiji povoljni paketi za rafting Tarom koji uključuju smeštaj i hranu i nude propratne aktivnosti. Na ovaj način se može ispuniti ceo dan i provesti kvalitetno vreme. Takođe, zabava je usmerena na sve starosne grupe tako da će svi moći da uživaju.

Stvaranje uspomena: Koliko su bitni trenuci provedeni sa porodicom

Isprobajte nešto novo

Uvek postoji mogućnost da ćete najviše uživati u nepoznatim stvarima koje ćete raditi prvi put. Aktivnosti poput planinarenja, biciklizma ili vožnje kajaka mogu da budu prava avantura, pogotovo ako se prvi put upuštate u ovaj način zabave. Potrebno je da obratite pažnju na bezbednost i sigurnost svih članova, pogotovo kada su mlađi članovi u pitanju. Na vreme istražite koja aktivnost bi vam najviše odgovarala i kako da se upustite u ostvarivanje ove aktivnosti. Uključite sve članove u planiranje jer možete da dodate i nekoliko propratnih aktivnosti poput boravka u prirodi i istraživanja flore i faune.

Kampovanje i glamping

Kampovanje je jedna od aktivnosti koja se polako vraća u modu i razni vidovi se ponovo javljaju kao najbolji način da provedete odmor. Od iznajmljivanja kampera do glampinga koji je opcija za one koji se ne usuđuju da kampuju pod otvorenim nebom, najbolji način da se zaista posvetite provođenju vremena sa porodicom jeste da izbacite svu tehnologiju i prepustite se samo jedni drugima. Starijim članovima će kampovanje prijati jer će moći da se opuste, dok će mlađi članovi uživati u ovoj jedinstvenoj atmosferi. Organizujte aktivnosti poput šetnji, večernjih igara i razgovora i pronađite mesto koje će svima biti zanimljivo da se stacionirate.

Kada za nekoliko godina budete gledali slike i video zapise, shvatićete zašto je bitno da se fokusirate na porodicu i stvaranje uspomena. Ovaj način života prenosite i na naredne generacije i stvarate bolje ljude na koje ćete biti ponosni.

Autor: Ljiljana Bugarin