BookTok knjige, koje su postale prava svetska čitalačka senzacija, sve su popularnije i u Srbiji, posebno među tinejdžerima. Vulkan izdavaštvo objavilo je brojne naslove koji su napravili pravu buru na najpopularnijoj društvenoj mreži – TikTok-u.

Bestseler broj 1 Njujork tajmsa i najiščekivaniji roman godine po izboru sajta Goodreads Dobili ste Sema Dastina Taoa donosi snažnu priču o ljubavi. Džuli je već isplanirala svoju budućnost: napustiće gradić u kojem je odrasla, zajedno sa svojim dečkom Semom. Čeka ih koledž, ali pre toga planiraju da provedu čarobno leto u Japanu. A onda se u trenu sve menja. Sema više nema. Tuga navire sa rušilačkom snagom, a Džuli daje sve od sebe da zaleči duboke rane na srcu kako jedino ume. Ali kada u godišnjaku pronađe poruku koju joj je Sem ostavio, uspomene se vraćaju na površinu. Ona zna da na kraju mora da pronađe svoj put bez Sema, ali jednostavno ne može da izgovori reči koje će prekinuti vezu između njih.

Za ljubitelje misterija stigla je Deveta kuća Li Bardugo, jedne od najprodavanijih autorki s liste Njujork tajmsa. Priča nas odvodi nas na Univerzitet Jejl, poznat po istaknutim bivšim studentima, u kojem su duhovi svuda – posebno oko tajnih društava u kojima bogati i moćni izvode okultne rituale da bi postali još bogatiji i moćniji. Galaksija Aleks Stern je najneobičnija brucoškinja na Jejlu. Odrasla u predgrađu Los Anđelesa, u domu mame hipika, Aleks je rano napustila školu i ušla u svet mutnih dilera, poslova bez perspektive i mnogo, mnogo toga još goreg. U dvadesetoj godini, jedina je preživela nerešeno višestruko ubistvo. Ali upravo tada dešava se nezamislivo. Dok još leži u bolnici, ponuđena joj je druga šansa: puna stipendija na jednom od najelitnijih univerziteta na svetu.

Lusi Skor, jedna od autorki najčitanijih romantičnih komedija u svetu, poklonila nam je neodoljivu slojevitu priču, pravu poslasticu satkanu od porodičnih odnosa, rivalstva između sestara i moći ljubavi koja vraća izgubljenu nadu. Sve što nismo preboleli dirnuće vas svojom romantičnom pričom, a plejada uverljivih likova i priča naše nove heroine nateraće vas da preispitate sopstveni život. Prodata u više od četiri miliona primeraka i prevedena na više od 20 jezika, knjiga je 2022. godine nominovana za najbolji ljubavni roman po izboru čitalaca na platformi Goodreads i našla se na listi bestselera Njujork tajmsa i Amazona.

Sve ove i druge BookTok hitove možete pronaći na sajtu Vulkan izdavaštva – vulkani.rs, kao i u knjižarama Vulkan širom Srbije.