Taylor Swift je osoba godine časopisa Time!Najveća pop zvezda na svetu Taylor Swift, proglašena je osobom 2023. godine časopisa Time i izgleda da to mnoge uopšte nije iznenadilo.

„Ovo je najponosniji i najsrećniji trenutak u mom životu. I ovo je najkreativnija, najispunjenija i najslobodnija faza mog života“, rekla je Taylor nakon objave da je upravo ona osoba godine časopisa Time.

Tay je pobedila u konkurenciji širokog spektra finalista, uključujući Barbie, bivše tužitelje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i nedavno okrunjenog britanskog kralja Charlesa III.

Taylor Swift je zaradila slična priznanja od časopisa People, koji ju je proglasio Najintrigantnijom osobom godine 2023. godine, i Forbesa, koji ju je postavio na prvo mesto svoje liste najmoćnijih žena u medijima i zabavi širom sveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TIME (@time)

S 33 godine, Taylor Swift, dobitnica 12 Grammyja, verovatno se nalazi na vrhuncu svoje karijere. Postala je najslušanija umetnica na Spotifyu globalno ove godine, nakon što ga je Bad Bunny držao vrh tri godine zaredom.

Njene pesme prikupile su više od 26.1 milijardu streamova od početka godine.

U novembru je oborila Grammy rekorde sa svojom pesmom Anti-Hero postavši prva umetnica koja je dobila sedam ukupnih nominacija za pesmu godine. Također je ove godine osvojila Grammy za najbolji muzički video za All Too Well: The Short Film. Swift je osvojila devet nagrada na dodeli MTV Video Music Awards, na kraju izjednačivši rekord za najviše osvojenih nagrada na jednoj dodeli.

Njena veština pisanja pesama i poslovni njuh čak su podstaknuli pokretanje studijskih predmeta o njoj, uključujući one na sveučilištima Stanford, California, Berkeley i Harvard.

Foto: Universal Music Serbia