Baš kao što veruješ svojoj najboljoj prijateljici, isto tako moraš da veruješ i sebi i u sebe. Nemoj da trošiš previše vremena preispitujući svaku svoju odluku. Veruj svojoj intuiciji i ako osećaš da bi nešto trebalo da uradiš, samo počni! To ne znači da treba da budeš brzopleta, ali previše analiziranja neće ti na kraju doneti ništa dobro.

Ti na prvome mestu

Sasvim je OK nekada sebe staviti na prvo mesto, pa i češće od samo “nekada”. Osluškuj svoj um i svoje telo – ako si umorna i iscrpljena, ne moraš da odradiš baš sve što si obećala. Idi ranije u krevet i priušti sebi dobar san. Sigurni smo da će tvoja ekipa razumeti ako otkažeš poneki izlazak. A i ako ne budu imali razumevanja, nema veze – zapamti, ti si na prvome mestu!

Budi svoja

Tvoja najbolja prijateljica prihvaća te sa svim tvojim nesavršenostima i manama. Vrijeme je da i sama sebe počneš prihvaćati na isti način. Prestani se stalno uspoređivati s drugima i opterećivati se tuđim mišljenjima. Tvoja je sreća puno važnija od bilo čega drugoga. Budi onakva kakva jesi i uživaj u tome!

Smej se sama sebi

Kada neko u tvom društvu ispriča vic, naravno da ćeš se nasmejati – to će toj osobi dati dodatno samopouzdanje. Kada ti se sledeći put dogodi da nešto krene po zlu ili kada napraviš nešto blesavo, pokušaj da se nasmeješ samoj sebi, onako kao što bi se tvoja BFF nasmejala da je pored tebe. Kada se smeješ sama sebi, osećaš se puno bolje nego kada ti je samo neprijatno zbog greške koju si napravila.

Uživaj sa samom sobom

Sigurni smo da obožavaš druženje sa svojom BFF ili prespavanjce sa svojom ženskom ekipom, ali jednako je važno da naučiš da uživaš u vremenu koje provodiš sama. Pokušaj barem jedno veče u nedelji da odvojiš samo za sebe: opusti se, čitaj, gledaj seriju, priušti sebi mirisnu kupku… Totalna uživancija!

Ne krivi samu sebe

Svako od nas greši i nekada je teško ne osećati krivicu kada nešto zeznemo. Bez obzira na to jesi li loše uradila test iz matematike, zaboravila da uradiš domaći ili da čestitaš rođaki rođendan, budi blaga prema sebi. Samo se seti: da je isto to uradila tvoja prijateljica, šta bi joj rekla?

Nagradi se

Kada uradiiš nešto dobro na što si ponosna, pohvali samu sebe! Čak i ako niko drugi ne primeti tvoj uspeh, nagradi samu sebe zbog toga što si napravila. I neka ti ne bude nezgodno da se pohvališ pred drugima: definitivno si zaslužila da i ostali znaju za tvoj uspeh!

Fokusiraj se na pozitivno

Svi mi imamo mane i nedostatke jer niko nije savršen. Svoje si prijatelje voiliš baš takve kakvi jesu – sa svim njihovim dobrim i lošim osobinama. Budi jednako tolerantna i prema sebi. Fokusiraj se na sve one dobre osobine koje voliš na sebi, a one manje dobre zaboravi! Ali, imaj na umu da te i te osobine čine takvom kakva jesi, sve je to deo tvoje ličnosti zbog koje si posebna.

Stvori svoju sreću

Nauči šta te čini srećnom i iskoristi to u budućnosti. Kada donosiš odluke, vodi se time šta će biti najbolje za tebe i šta će te usrećiti, a nemoj stalno da misliš na to šta će ostali reći i kako možeš da usrećiš ostatak sveta. To nije tvoj posao – na tebi je da svoj život živiš najbolje što možeš i da se uvek osećaš najbolje u svojoj koži!