Imamo divnu vest za ljubitelje pasa, ali i za sve one koji će to tek postati! U izdanju Kreativnog centra objavljena je knjiga Svet pasa, sa istinitim pričama o ovim čudesnim životinjama, o njihovim osobinama i različitim navikama.

Ova reprezentativna knjiga američke spisateljice za decu i mlade Karli Sorosijak sadrži obilje zadivljujućih podataka i predivne ilustracije. Čitalac će otkriti sve što je ikada želeo da zna o čovekovom najboljem prijatelju. Saznaće neverovatne činjenice o prirodi, istoriji i izuzetnim sposobnostima različitih vrsta pasa, zbog čega će ubuduće mnogo bolje razumeti ova čudesna stvorenja.

Danas na svetu postoji otprilike devetsto miliona pasa, članova pseće porodice. Oni su naši drugari, naši pratioci i pomagači. Na stranicama ove knjige mladi čitaoci upoznaće odane pse, slavne pse i pse heroje, saznaće mnogo o evolucionom stablu pasa, o tome na koji način se razumemo s psima, kako funkcioniše njihovo čulo mirisa i zašto im je njuška vlažna. Čitaoci će saznati i šta položaj ušiju i repa govore o psima, shvatiće značenje zvukova kojima se psi oglašavaju i razumeće govor njihovog tela. Koja vrsta muzike im najviše prija, šta sanjaju dok spavaju, imaju li smisla za humor, koji psi su bili obožavani kao bogovi, a koji ovekovečeni na umetničkim delima – samo su neka od pitanja na koja ova enciklopedija daje odgovore.

O tome kako je došla na ideju na napiše Svet pasa autorka kaže: Ova knjiga je nastala iz moje radoznalosti. Zašto je čulo mirisa kod pasa tako izoštreno? Šta je peti prst na šapi i čemu služi? U kojoj meri psi razumeju ljudsko ponašanje? Morala sam sve to da saznam! Ne samo zbog toga što sam želela da bolje razumem sopstvenog psa već i zato što sam bila očarana pričom o tome kako su divlje životinje iz drevne prošlosti postale psi koje danas poznajemo i volimo.

Autorka knjige Karli Sorosijak obožava pse. Njen prvi roman za decu – Ja, Kozmo – takođe donosi priču o psima. Narator u ovom romanu je zlatni retriver Kozmo koji čitaocima daje svoj uvid o životu njegove ljudske porodice.

Za najmlađe čitaoce Kreativni centar pripremio je i nove plišane igračke – kuce! Tu su jazavičar, šnaucer, vesti, haski i jorkširski terijer, koji će svojim vlasnicima pružiti godine zagrljaja i maženja. Ove meke igračke napravljene su od najfinijih plišanih materijala i deca se njima mogu igrati praktično od rođenja. Idealne su kao pokloni za rođendan ili za neku drugu priliku.

Karli Sorosijak, američka spisateljica za decu i mlade, odrasla je u Severnoj Karolini, a studirala na univerzitetima u Oksfordu i Londonu. Sada živi sa mužem u Atlanti, obožava da putuje i da se brine o životinjama. Njen kućni ljubimac je jedan američki dingo. Posle velikog uspeha knjige Ja, Kozmo napisala je i roman Moj mačji život, koji je takođe objavljen u izdanju Kreativnog centra.